Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street sluit licht hoger

Wall Street sluit licht hoger
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag licht hoger geëindigd. De S&P 500 won 0,1 procent op 4.298,86 punten, de Dow Jones index steeg 0,1 procent op 33.876,78 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent hoger op 13.259,14 punten.

"Ook al is de S&P 500 met iets meer dan 20 procent gestegen vanaf het laagste punt in oktober 2022, dat betekent nog niet dat de bear markt voorbij is", waarschuwt James Demmert, CIO bij Main Street Research. 

Beleggers wachten op de rentebesluiten van volgende week van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank.

De markt lijkt ervan uit te gaan dat de Fed de rente in juni ongewijzigd zal laten. Dat zou de financiële markten op korte termijn wat verlichting kunnen bieden, hoewel dit geen zekerheid biedt dat de Fed in juli opnieuw de voet van het gas houdt.
 
"Op dit moment voelt de markt zich redelijk op zijn gemak met de verwachting dat de Fed de rente niet opnieuw zal verhogen", zei marktanalist Yung-Yu-Ma van BMO Wealth Management. "We vinden dit het meest waarschijnlijke scenario. We denken dat veel van de renteverhogingen die al hebben plaatsgevonden, nog niet echt door de economie zijn verwerkt", aldus de analist.

"Een pauze betekent niet dat ze klaar zijn met renteverhogingen", waarschuwde analist Tim Courtney van Exencial Wealth Advisors.

Volgens de FedWatch tool van CME houdt de markt wel degelijk rekening met een nieuwe verhoging eind juli.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,0743. WTI-olie werd vrijdag zo'n anderhalf procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

DocuSign verloor 2,5 procent. Het bedrijf voor elektronische handtekeningen overtrof in het eerste kwartaal wel de eigen verwachtingen en verhoogde de verwachtingen voor het hele boekjaar, dat in januari eindigt.

General Motors steeg meer dan een procent, nadat de autofabrikant meldde dat zijn elektrische voertuigen in 2024 toegang zullen hebben tot het oplaadnetwerk van Tesla. De deal is vergelijkbaar met de overeenkomst die Tesla en Ford in mei aankondigden. Het aandeel Tesla won ruim 4 procent.

Nio sloot rond een half procent in de min, hoewel de Chinese producent van elektrische auto's een teleurstellende omzet rapporteerde, terwijl de gemiddelde verkoopprijzen daalden en de fabrikant waarschuwde voor een "grote tegenvaller" in het lopende kwartaal.

Het aandeel Braze eindigde ruim 16 procent hoger, nadat het cloudsoftwarebedrijf in het afgelopen kwartaal een 31 procent hogere omzet boekte en het verlies lager uitviel dan de analisten hadden gedacht.

Planet Labs verloor ruim 30 procent, nadat het bedrijf voor satellietbeeldvorming een teleurstellende omzetprognose afgaf voor dit jaar.

Vail Resorts daalde 7 procent, nadat de exploitant van skiresorts teleurstellende cijfers rapporteerde.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links