Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street koerst hoger

Wall Street koerst hoger
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteren vrijdag licht hoger met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 wint 0,3 procent op 4.304,09 punten, de Dow Jones index stijgt 0,1 procent op 33.860,61 punten en de Nasdaq noteert 0,5 procent hoger op 13.298,16 punten. 

Beleggers kijken uit naar de rentebesluiten van volgende week van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank.

De markt lijkt ervan uit te gaan dat de Fed de rente in juni ongewijzigd zal laten. Dat zou de financiële markten op korte termijn wat verlichting kunnen bieden, hoewel dit geen zekerheid biedt dat de Fed in juli opnieuw de voet van het gas houdt.
 
"Op dit moment voelt de markt zich redelijk op zijn gemak met de verwachting dat de Fed de rente niet opnieuw zal verhogen", zei marktanalist Yung-Yu-Ma van BMO Wealth Management. "We vinden dit het meest waarschijnlijke scenario. We denken dat veel van de renteverhogingen die al hebben plaatsgevonden, nog niet echt door de economie zijn verwerkt", aldus de analist.

"Een pauze betekent niet dat ze klaar zijn met renteverhogingen", waarschuwde analist Tim Courtney van Exencial Wealth Advisors.
 
Volgens de FedWatch tool van CME houdt de markt wel degelijk rekening met een nieuwe verhoging eind juli.

De euro/dollar noteert vrijdagavond op 1,0751. WTI-olie is een half procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

DocuSign verliest 3 procent. Het bedrijf voor elektronische handtekeningen overtrof in het eerste kwartaal wel de eigen verwachtingen en verhoogde de verwachtingen voor het hele boekjaar, dat in januari eindigt.

General Motors stijgt 1,5 procent, nadat de autofabrikant meldde dat zijn elektrische voertuigen in 2024 toegang zullen hebben tot het oplaadnetwerk van Tesla. De deal is vergelijkbaar met de overeenkomst die Tesla en Ford in mei aankondigden. Het aandeel Tesla wint 5 procent.

Nio wint 2 procent, hoewel de Chinese producent van elektrische auto's een teleurstellende omzet rapporteerde, terwijl de gemiddelde verkoopprijzen daalden en de fabrikant waarschuwde voor een "grote tegenvaller" in het lopende kwartaal.

Het aandeel Braze noteert 18 procent hoger, nadat het cloudsoftwarebedrijf in het afgelopen kwartaal een 31 procent hogere omzet boekte en het verlies lager uitviel dan de analisten hadden gedacht.

Planet Labs verliest 27 procent, nadat het bedrijf voor satellietbeeldvorming een teleurstellende omzetprognose afgaf voor dit jaar.

Vail Resorts daalt 6 procent, nadat de exploitant van skiresorts teleurstellende cijfers rapporteerde.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links