Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer verlies voor Nio

Meer verlies voor Nio
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) Nio Inc. heeft het zwaar en maakte vrijdag bekend dat de verliezen in het eerste kwartaal groter zijn geworden en dat er in het tweede kwartaal niet hoeft te worden gerekend op verbetering. Dit bleek uit het kwartaalrapport van de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen. 

Het nettoverlies liep op tot 4,9 miljard yuan, of omgerekend 708 miljoen dollar. Exclusief eenmalige posten was het verlies iets minder dan de verwachting van analisten.

De totale omzet van Nio steeg met 7,7 procent op jaarbasis tot 10,7 miljard yuan, of 1,55 miljard dollar. De autoverkoop daalde met 0,2 procent. 

Opvallend waren de sterk gestegen verkoopkosten met ruim 24 procent. Die lopen momenteel sneller op dan de omzet, waardoor de brutomarge daalde van 14,6 procent vorig jaar naar 1,5 procent afgelopen kwartaal. Een kwartaal eerder lag de marge op 3,9 procent. 

De leveringen stegen wel met 20,5 procent naar 31.041 voertuigen, maar voor het tweede kwartaal verwacht Nio dat deze zullen dalen tot naar 23.000 tot 25.000 voertuigen. Dat zou een krimp op jaarbasis zijn van maximaal 8,2 procent.

De omzet zal dit lopende kwartaal zelfs met 9 tot 15,1 procent dalen, waarschuwde Nio.

De in de VS genoteerde aandelen van Nio Inc. daalden vrijdag voorbeurs met 4,1 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NIO Inc. 64% zegt verkopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 9 juni 2023 16:34
    Ook bij ons krijgt elektrisch rijden het moeilijk, hoge stroomprijs, wegenbelasting op komst, subsidie voor elektrische bedrijfswagens valt weg, want dat kost de schatkist veel te veel accijns, koop gerust maar wat Shelletjes bij, want die tankstations krijgen het gewoon weer drukker!!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NIO Inc.

8,725 20:38
+0,115 +1,34%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links