Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verlies FuelCell loopt op

Verlies FuelCell loopt op
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) FuelCell heeft in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar een hogere omzet behaald, terwijl het verlies ook steeg. Dit bleek donderdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse specialist in brandstofceloplossingen.

“In het tweede kwartaal van het boekjaar 2023 hebben we een sterke omzetgroei gerapporteerd, met een omzet die meer dan dubbel zo hoog was als in het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar", zegt CEO Jason Few in een toelichting. "De omzetgroei in het kwartaal was grotendeels te danken aan inkomsten uit langlopende serviceovereenkomsten, voornamelijk met betrekking tot de nieuwe module-uitwisselingen in de centrale van KOSPO in Korea die in de loop van het kwartaal werden voltooid", aldus de topman.

De omzet steeg op jaarbasis van 16,4 miljoen naar 38,3 miljoen dollar, waar analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 25,5 miljoen dollar. Het brutoverlies nam af van 7,3 tot 6,1 miljoen dollar.

Operationeel liep het verlies juist op, van 28,2 naar 35,9 miljoen dollar. Onder de streep resteerde een nettoverlies van ruim 35 miljoen dollar, of 0,09 dollar per aandeel, tegenover een verlies van circa 31 miljoen of 0,08 dollar per aandeel een jaar eerder. De analisten gingen uit van een verlies van 0,08 dollar per aandeel in het tweede kwartaal.

Eind april had FuelCell 353,3 miljoen dollar in kas, tegenover 481 miljoen dollar eind oktober. 

De orderportefeuille stond eind april op ruim een miljard dollar. Dat was in dezelfde periode een jaar eerder nog meer dan 1,3 miljard dollar.

Het aandeel lijkt donderdag 2,5 procent lager te gaan openen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
FUELCELL ENERGY DL-,0001 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

FUELCELL ENERGY INC.

0,000
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links