Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street verdeeld

Wall Street verdeeld
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse waren dinsdagavond verdeeld en bleven dichtbij huis, nadat de week begon met een onderbreking van de recente stijgingen van de aandelenmarkten.

De S&P 500 noteerde 0,2 procent hoger op 4.282 punten, technologie-index Nasdaq steeg 0,4 procent naar 13.287 punten en de Dow Jones-index daalde 0,1 `procent tot 33.529 punten.   

De Russell-2000 index voor kleinere beursgenoteerde bedrijfven steeg 2 procent, deels door een herstel van regionale banken. 

Beleggers hielden het kruit droog in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve volgende week.

"Nu bankiers van de Amerikaanse centrale bank gemuilkorfd zijn tot na het rentebesluit van volgende week, moeten de markten opnieuw beoordelen of we volgende week een pauze gaan zien, of dat we nog een renteverhoging van 25 basispunten krijgen", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Een meerderheid van de markt rekent nog altijd op een pauze, maar volgende week verschijnen nog inflatiecijfers uit de VS die de Fed meeneemt in het rentebesluit.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag rustig. De agenda is leeg.

De euro/dollar noteert dinsdagmiddag op 1,0695. WTI-olie is 0,6 procent goedkoper en kost iets 71,72 dollar per vat.

Bitcoin herstelde na een forse daling maandag de cryptomunt al een tik kreeg van de aanklacht tegen cryptobeurs Binance. Meer dan zestig cryptomunten worden nu beschouw als effecten met een waarde van 100 miljard dollar, en moeten aan de bijbehorende regels voldoen.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Apple stond vrijwel ongewijzigd, herstellend van een aanvankelijk lagere opening. De techreus introduceerde een virtual reality headset tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. De Vision Pro, Apple's eerste nieuwe product in tien jaar, moet bijna 3.500 dollar gaan kosten. Volgens marktkenners zal pas over jaren duidelijk zijn of de VR-bril een nieuw succes voor Apple zal zijn. De markt reageerde in eerste instantie negatief.  

Aandelen van cryptobeurs Coinbase daalde 12,5 procent, nadat het bedrijf werd aangeklaagd door de Amerikaanse beurswaakhond SEC voor het vermengen van functies als effectenbeurs, broker-dealer, en clearingbedrijf. Belangrijke informatie zou niet zijn gedeeld. Maandag werd ook cryptobeurs Binance aangeklaagd door de toezichthouder. 
   
GitLab schoot 30 procent omhoog na sterke omzetcijfers. Het bedrijf richt zich op generatieve AI. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links