Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX lager van start onder aanvoering halfgeleiders

AEX lager van start onder aanvoering halfgeleiders
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste dinsdag kort na de beursgong ruim een half procent lager op 759,11 punten, terwijl de Midkap slechts fractioneel lager noteerde.

Onder de hoofdaandelen verloren ASML en ASMI ongeveer anderhalf procent. 's Werelds grootste chipfabrikant, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, zal dit jaar aan de voorzichtige kant zijn met investeren. Dit zei voorzitter Mark Liu vanochtend tegen journalisten, aldus Bloomberg. TSMC is de grootste klant van ASML.

Verzekeraar NN Group daalde vijf procent vanwege een ex-dividend notering. De uitgevers Wolters Kluwer en RELX gingen aan kop met bescheiden winsten van een half procent. Randstad verloor 2,0 procent. Handelaar Bert van der Pol van Today's Group wees op een koersdoelverlaging voor de uitzender door ABN AMRO Oddo.

In de AMX noteerde Just Eat Takeaway onderaan. De maaltijdbezorger gaf krap drie procent prijs en verloor dit jaar al 30 procent van zijn beurswaarde.

In de AScX verloor Ebusco twee procent. Accsys steeg 0,7 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 67% zegt kopen 3 stemmen
AMX 50% zegt kopen 2 stemmen
ASCX 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links