Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deutsche Bank ziet kansen voor aandeel Shell op korte termijn

Deutsche Bank ziet kansen voor aandeel Shell op korte termijn

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft dinsdag het aandeel Shell op de zogeheten 'Catalyst Call Buy' lijst geplaatst. 

Analist James Hubbard denk dat de beleggersdag van Shell, volgende week woensdag in Londen, de nieuwe topman Wael Sawan de gelegenheid biedt om de kracht én veerkracht van de nieuwe strategie van het bedrijf te onderstrepen, en daarbij ook de onderwaardering ten opzichte van Amerikaanse sectorgenoten te benadrukken. 

Shell is volgens analist Hubbard goed gepositioneerd om een belangrijke aanjager te zijn van decarbonisatie, een term die wordt gebruikt voor het verminderen van de uitstoot van met name koolstofdioxide, dankzij zijn toonaangevende activiteiten op het vlak van LNG.

De analist denkt dat Shell wellicht ook een positieve boodschap over het dividend afgeeft. 

Deutsche Bank merkte tot slot op, dat Shell wordt verhandeld tegen een koers/winstverhouding in 2023 van 6,2, en een dividendrendement van 4,3 procent. Inclusief de inkoop van eigen aandelen stijgt deze 'yield' zelfs naar 10,1 procent. 

Deutsche Bank heeft een koersdoel voor Shell van 29,07 Britse pond, ofwel een opwaarts potentieel van bijna 30 procent. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC 86% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. Charlemagne 6 juni 2023 09:29
  Dit gaat helemaal niet meer over olie of gas of lng, het gaat over de maatschappelijke onwil van institutionele beleggers al dan niet onder druk van deelnemers om niet meer in fossiel te beleggen... dan kan Sawal kletsen tot hij een ons weegt, dividend verhogen of wat dan ook, ze willen het aandeel niet meer..... en dan is het ineens einde "never sell Shell", maar "go sell before the bell".........
 2. forum rang 10 bp5ah 6 juni 2023 10:21
  quote:

  Charlemagne schreef op 6 juni 2023 09:29:

  Dit gaat helemaal niet meer over olie of gas of lng, het gaat over de maatschappelijke onwil van institutionele beleggers al dan niet onder druk van deelnemers om niet meer in fossiel te beleggen... dan kan Sawal kletsen tot hij een ons weegt, dividend verhogen of wat dan ook, ze willen het aandeel niet meer..... en dan is het ineens einde "never sell Shell", maar "go sell before the bell".........
  Ach ....
 3. forum rang 7 jan de vakman 6 juni 2023 10:46
  Deutsche Bank heeft met zijn analyse, de koe bij de horens, alleen gaat de koers van Shell precies de andere kant op en dat is gewoon heel dik eigen schuld, dikke bult, van Shell, zolang ze hun geld verkwanselen, om fladderaars te kietelen met eigen aandelen inkoop, komt er niet 1 betrouwbare goede belegger terug in Shell, als ze het dividend eens in verhouding met de winst gaan brengen, minstens 0,60€ per kwartaal en dat ook eindelijk eens een week na ex dividend gaan uitkeren, dan wordt Shell weer een heerlijke spaarpot voor echte beleggers en staan ze binnenkort in de file om weer mee te doen!!
 4. Henri Nostradamus 6 juni 2023 10:58
  Olieprijs heeft al langere tijd de wind niet mee en dat zal zo blijven in een snel elektrificerende wereld. Brent gaat gewoon structureel onder de 60 per vat in de loop van dit jaar en dan gaat RD even hard mee naar beneden. Tussen 16 en 18 pas weer interessant om te kopen. Zolang RD niet innoveert blijft het een doods aandeel dat haar laatste adem in de vorm van dividend uitblaast. HN
 5. riviera1234 6 juni 2023 13:16
  Het “einde” van olie, gas en lng, is er nog lang niet kijkend naar het niveau van wereldproductie en consumptie. En wat betreft Shell, de winsten die gemaakt worden (en ook door de Exxon, BPs van deze wereld) zijn zodanig dat als de koers omlaag gaat de koers/winst verhouding dat ook doet. Met andere woorden, een serieuze koper die Shell in handen krijgt voor laten we zeggen k/w 5, verdient zijn inzet terug binnen 5 jaar. Als de Saudies bereid zijn om een half miljard in een oude voetballer te stoppen zie ik zoiets dergelijks nog wel gebeuren.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

30,410 11:46
-0,005 -0,02%
Premium

Shell verwent zijn aandeelhouders

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links