Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Moeilijke gesprekken OPEC+ over productieverlaging'

'Moeilijke gesprekken OPEC+ over productieverlaging'
Beeld: ANP

(ABM FN-Dow Jones) Saoedi-Arabië zal nieuwe vrijwillige productieverlagingen toezeggen als onderdeel van een bredere OPEC+ productiebeperkende overeenkomst. Dit meldt persbureau Reuters zondag op basis van ingewijden, terwijl de bijeenkomst in Wenen nog aan de gang is en de gesprekken moeizaam verlopen.

De groep stelde de start van de formele besprekingen met meer dan zes uur uit vanwege discussies tussen de leden over het basisniveau van de productie, op basis waarvan de productieverlagingen en quota's worden berekend, zeiden de bronnen.

Twee afzonderlijke OPEC+ bronnen zeiden dat de groep het waarschijnlijk eens zou worden over een verlenging van het beleid voor 2023 en extra verlagingen in 2024 als er nieuwe productienormen voor de leden worden overeengekomen. 

Het is niet duidelijk wanneer de Saoedische productieverlagingen ingaan. 

Eerder op de dag meldde de Wall Street Journal op basis van ingewijden dat Saoedi-Arabië wil dat kleinere Afrikaanse producenten hun quota verlagen. 

Een productieverlaging van maximaal 1 miljoen vaten per dag ligt op tafel in Wenen. De 23 leden tellende groep is goed voor meer dan de helft van de wereldwijde olieproductie. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links