Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Heineken op schema in 2023

Beursblik: Heineken op schema in 2023
Beeld: Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Heineken ligt op schema om de outlook voor 2023 te halen, ondanks het relatief slechte weer in Europa. Dit stellen analisten van Bank of America woensdag in een rapport.

Vanochtend bleek dat het Mexicaanse Femsa in totaal voor ruim 3,0 miljard euro aan aandelen Heineken en Heineken Holding heeft verkocht.

Met deze transactie achter de rug, ligt het volgens de analisten van de bank voor de hand zich weer te richten op het fundamentele verhaal van de Nederlandse brouwer. Ondanks het slechte weer in Europa, zal Heineken volgens de analisten dit jaar een autonome EBIT-groei van 5 tot 10 procent realiseren.

Hoewel de situatie in Vietnam, goed voor 6 procent van de groepsomzet en met heel erg hoge marges, en in Nigeria, dat 4 procent aan de groepsomzet bijdraagt, is verslechterd, wordt dit volgens de analisten gecompenseerd door een verbetering van de mix van verkoopkanalen in Europa, hogere prijzen in Europa en een dalende kostendruk sinds december, hoewel dit grotendeels pas merkbaar zal zijn in 2024.

Bank of America handhaaft het koopadvies op Heineken met een koersdoel van 130,00 euro.

Het aandeel sloot woensdag 2,2 procent lager op 94,48 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Maxor 1 juni 2023 08:46
    Als ik de overnames van Distell zie, de inkoop van aandelen bij Femsa, de groeipotentie in Zuid Amerika, en de sterkte van het merk dan zie ik eerder een mooi koopmoment aankomen. Daarnaast zitten ze in heel veel landen die zich minder druk maken om Rusland dan dat wij doen, en dat zijn landen waar HEI heel wat omzet draait.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heineken

82,180 03 okt
-0,080 -0,10%
Premium

Heineken: kater door Rusland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links