Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

UBS zet koersdoel van €40 op Galapagos

UBS zet koersdoel van €40 op Galapagos
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) UBS is woensdag begonnen met het volgen van Galapagos met een Neutraal advies en een koersdoel van 40,00 euro. 

De analisten zijn voorzichtig gestemd, nadat het biotechbedrijf had besloten om niet langer Amerikaanse goedkeuring voor Jyseleca na te streven. Dit is het vlaggenschip medicijn voor auto-immuunziekten van Galapagos. Terwijl Jyseleca is goedgekeurd in de EU met een verwachte piekomzet van 400 miljoen euro, denkt UBS niet dat dit voldoende is om het aandeel hoger te zetten.

UBS is wel positief over de strategie van het bedrijf om oncologische celtherapie te starten onder leiding van nieuw management. Daarmee bevindt Galapagos zich echter in een zeer vroeg stadium en het veld is zeer concurrerend, waarschuwde UBS. Galapagos heeft echter voldoende middelen, benadrukte analist Xian Deng. 

Het aandeel Galapagos daalde woensdag een procent naar 39,12 euro.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 54% zegt verkopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Triple A 31 mei 2023 15:05
  -

  Het is een beetje alsof UBS een stagiaire voor het eerst een adviesje heeft laten schrijven. Zo van: "Ga jij Galapagos maar volgen"

  Het zijn de meest voor de hand liggende zaken die zijn opgeschreven met vervolgens een neutraal advies en koersdoel dat fractioneel hoger ligt dan de huidige koers. Mijn neefje van 10 jaar oud had het ook kunnen opschrijven.

  Zelf vind ik dat Galapagos een koersdoel verdient van € 54. Dat is ongeveer het geld dat Galapagos eind 2023 per aandeel in kas heeft zonder overnames. Met € 4 miljard in kas kan het bedrijf meerdere overnames doen die het vooruitzicht voor dit bedrijf radicaal kunnen veranderen.

  -
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Galapagos

32,680 12:41
-0,380 -1,15%
Premium

Vasthouden verwachte cashburn Galapagos niet realistisch

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links