Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street richting groene opening

Wall Street richting groene opening
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren in aanloop naar de openingsbel tot 0,6 procent in de plus en ook de Nasdaq lijkt stevig in het groen te openen. De Dow Jones index staat voorbeurs wel licht onder druk.

Wall Street was maandag gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten.

"De volumes zouden vandaag weer normaal moeten worden...dus we zouden een veel beter beeld moeten krijgen van de markttrends, waarbij het optimisme over een akkoord over het Amerikaanse schuldenplafond risicovolle activa kan blijven ondersteunen in het begin van de week", aldus SPI Asset Management.

Afgelopen weekend werd er in Amerika een voorlopig akkoord bereikt tussen president Joe Biden en House Speaker Kevin McCarthy over een verhoging van het schuldenplafond. Dinsdag kunnen de Amerikaanse beurzen daar voor het eerst op reageren.

"Verdere ontwikkelingen zullen deze week met spanning worden afgewacht [...] totdat er een definitief akkoord is bereikt, zullen de markten waarschijnlijk afwachtend blijven", aldus Interactive Investor.

"Wij denken dat het grootste risico voor de Amerikaanse aandelenmarkt in de komende periode nu meer samenhangt met het monetaire beleid van de Fed", aldus chief investment officer Naeem Aslam van Zaye Capital Markets, die wel wijst op het sterke kwartaalcijferseizoen, en dan met name voor techaandelen die AI gebruiken.

"Wij denken dat de kans veel groter is dat de Fed de rente verhoogt, wat betekent dat een verdere economische vertraging meer dan waarschijnlijk is", aldus Aslam.

Vrijdag werd bekend dat de PCE-inflatie in de VS in april is opgelopen. Daarom rekent een duidelijke meerderheid van 61 procent van de markt nu op nog een renteverhoging van 25 basispunten door de Fed in juni. Tot aan het verschijnen van de inflatiedata eind vorige week, ging een meerderheid van de markt nog uit van een pauze.

Later in de week verschijnen belangrijke banencijfers uit de VS. Woensdag volgen het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP over de maand mei en data over de openstaande vacatures in de VS in april. Donderdag verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en vrijdag het officiële banenrapport.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag redelijk rustig. Naast de Case Shiller huizenprijzen over maart staat het consumentenvertrouwen over mei van The Conference Board op de agenda.

De euro/dollar noteert dinsdagmiddag op 1,0743. WTI-olie is een procent goedkoper op 72 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

Nvidia blijft stijgen en ligt dinsdag op koers voor een openingswinst van 5 procent.

Ford stijgt in de voorbeurshandel 3,5 procent na een koopadvies van Jefferies.

Retailer Newell Brands lijkt vlak te gaan openen, nadat het bedrijf voor het weekend een reorganisatie bekendmaakte.

Tesla lijkt 4 procent in het groen te gaan openen. Analisten van Wedbush wezen op een bezoek van Elon Musk aan China, voor het eerst in drie jaar.

Serve Robotics gaat samenwerken met Uber. Dankzij de overeenkomst kan Serve zijn robots inzetten voor Uber Eats in meerdere markten in de Verenigde Staten, waarbij tot tweeduizend Serve Robots zullen worden ingezet. Financiële details werden niet bekendgemaakt. Het aandeel Uber stijgt voorbeurs een procent.

Slotstanden vrijdag

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 1,3 procent op 4.205,45 punten, de Dow Jones index won 1,0 procent op 33.093,34 punten en de Nasdaq sloot 2,2 procent hoger op 12.975,69 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links