Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Universal Music Group laat AI muziek genereren

Universal Music Group laat AI muziek genereren
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Universal Music Group gaat met het Duitse bedrijf Endel kunstmatig intelligente programma's aanbieden, waarmee artiesten muziek kunnen genereren die bedoeld is voor activiteiten zoals slapen, ontspannen en concentratie.

Universal (UMG), het grootste muziekbedrijf ter wereld, wil Endels AI-technologie geschikt maken voor artiesten om geluidencombinaties te maken op basis van wetenschap, ook wel bekend als soundscapes, waaronder nieuwe muziek en nieuwe versies van bestaande muzieknummers.

"We geloven in het ongelooflijke potentieel van ethische AI als een instrument om de creativiteit van onze artiesten te steunen en versterken", aldus Michael Nash van UMG.

De eerste soundscapes zullen in de komende maanden verschijnen. Endel maakte eerder de soundscape "Wind Down" met James Blake op het platenlabel Republic Records van Universal.

UMG maakt de stap bekend nadat AI-programma's die taal genereren, zoals ChatGPT, een debat ontketenden over de toekomst van menselijke arbeid in verschillende beroepen, waaronder artiesten.

"Endel stelt muziekbedrijven zoals UMG in staat om de verbluffende mogelijkheden van AI en functionele muziek te gebruiken, terwijl de rechten van hun artiesten gerespecteerd worden", zei CEO Oleg Stavitsky van Endel. "Zo werkt Endel meer als een medewerker dan als een gereedschap, door artiesten controle en vrijheid te geven en tegelijk te voorzien in een behoefte aan meer muziek om welzijn te bevredigen."

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 apr Koersalarm: aandeel UMG profiteert van prijsverhoging Spotify
  2. 06 mrt Taylor Swift laat kassa UMG rinkelen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UMG 62% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. TheWatchman 23 mei 2023 22:31
    Als muziek industrie kenner & official,: Jeetje .. en wij verbaasden ons in 1998 al, toen Universal en EMI met een enorme "...... (vul in) Music for Babies" serie kwam, waar toen ter tijd bekende artiesten (Green Day, Tina Turner, om wat te noemen) slaap- relax- meditatie- wandel etc etc muziek CD's van hun repertoire in Lullaby instrumentals aan de man bracht.
    Toen zette dat geen zoden aan de dijk, nu hoogstwaarschijnlijk oo kniet, ook al noem je het hip 'Soundscapes'( zelfde als toen, andere noemer) .

    In de huidige tijd zou je zeggen : Typisch de muziek industrie.
    Ohw .... dat zeiden we toen ook al ;-)
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

UMG

26,780 17:38
-0,060 -0,22%
Premium

Taylor Swift laat kassa UMG rinkelen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links