Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berenberg en Jefferies verwachten solide kwartaalupdate Aalberts

Berenberg en Jefferies verwachten solide kwartaalupdate Aalberts

(ABM FN-Dow Jones) Aalbers zal een solide eerste kwartaal achter de rug hebben. Dit verwachten analisten van Berenberg en Jefferies in aanloop naar de kwartaalcijfers op woensdag. 

Zakenbank Jefferies rekent erop dat de autonome omzetgroeidoelstelling van Aalberts van 4 tot 6 procent ook van toepassing is op 2023, ondanks de aanhoudende voorraadafbouw bij het onderdeel Building Technology, met een afnemend momentum in de nieuwbouw gedurende de eerste helft van 2023, wat wordt gecompenseerd door meer vraag naar renovatie. Ook zal de divisie Industrial Technology goed hebben gepresteerd, zoals alom wordt verwacht. 

Ook Berenberg blijft positief over Aalberts, onder andere door de unieke concurrentiepositie van het bedrijf en de focus op innovatie. Daarnaast zorgen de goedgevulde orderboeken er volgens Berenberg voor dat Aalberts goed gepositioneerd is om een eventuele macro-economische tegenwind te doorstaan. 

Ook zijn de analisten van mening dat de vooruitzichten van Aalberts op langere termijn een solide basis hebben, wat ruimte biedt voor omzetgroei en marge-uitbreiding, waarschijnlijk voorbij de doelstellingen voor 2026. 

Later dit jaar zal Aalberts naar verwachting de nieuwe CEO presenteren.

Beide zakenbanken hanteren een koopadvies waarbij Jefferies een koersdoel heeft van 60,00 euro en Berenberg van 65,00 euro.

Het aandeel noteert maandagmiddag een half procent hoger op 44,39 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AALBERTS NV 70% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. lohere fou 22 mei 2023 15:40
    Ben in mijn portefeuille, al vanaf ruim voor 2000 houder van aandelen Aalberts, ondanks soms vreemde veronderstellingen en negatieve berichten welke van buitenaf weleens ten berde gebracht werden.

    Ben altijd blijven geloven in de onderneming, en ook nu zijn de vooruitzichten voor de korte en langere termijn bovengemiddeld.

    Heb me vorig jaar wel afgevraagd hoe Jefferies toen de koers op bijna 60 stond en de K/W bijzonderhoog was, een koersdoel van 75 kon afgeven, vond dat luchtfietserij en je reinste flauwekul, is achteraf ook wel gebleken.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AALBERTS NV

35,100 15:50
+0,640 +1,86%
Premium

De markt schat groeipotentieel Aalberts niet op waarde

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links