Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Aegon kan doelstellingen verhogen

Beursblik: Aegon kan doelstellingen verhogen
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) Aegon heeft het afgelopen kwartaal in Amerika sterk gepresteerd en de verzekeraar zal volgende maand zijn doelstellingen voor 2023 waarschijnlijk verhogen. Dit schreef analist Michael Huttner van zakenbank Berenberg vrijdag naar aanleiding van de cijferrapportage van de Nederlandse verzekeraar op woensdag. 

Op 22 juni houdt Aegon een beleggersdag en de verzekeraar zal dan een update geven over de strategische plannen en de doelstellingen voor de middellange termijn.

Aegon ligt op schema om de verkoop van de Nederlandse activiteiten aan ASR in de tweede helft van 2023 af te ronden, waardoor de aandacht bij de cijfers van afgelopen woensdag vooral uitging naar de Amerikaanse activiteiten. En die waren volgens Huttner sterk op alle fronten, waaronder omzetgroei, winst en de solvency II ratio. 

Naar aanleiding van opmerkingen van het bestuur van Aegon tijdens een gesprek met analisten woensdag, verwacht Huttner nu dat de verzekeraar zijn doelstellingen voor de operationele kapitaalgeneratie en de vrije kasstroom in 2023 tijdens de aanstaande beleggersdag gaat verhogen. 

De analist voorziet zelf nu een operationele kapitaalgeneratie in 2023 van net iets meer dan 1,1 miljard euro, met ruimte voor een opwaartse verrassing, waar hij eerder rekende op 1,05 miljard euro. Aegon zelf heeft een verwachting afgegeven van minimaal 1 miljard euro. 

Berenberg verhoogde daarnaast de verwachting voor een vrije kasstroom dit jaar van 625 miljoen euro naar 695 miljoen euro. 

Berenberg hanteert een koopadvies voor Aegon met een koersdoel van 6,60 euro. De verzekeraar sloot donderdag op het Damrak krap een half procent lager op een koers van 4,29 euro. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 07:56 Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Aegon
  2. 01 mrt Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 90% zegt kopen 63 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Aegon

5,728 17:35
-0,024 -0,42%
Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links