Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeelhouders Just Eat akkoord met salarisverhoging CEO Groen

Aandeelhouders Just Eat akkoord met salarisverhoging CEO Groen
Beeld: Takeaway.com

(ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van Just Eat Takeaway hebben woensdag tijdens de jaarvergadering alle agendapunten goedgekeurd. Dit maakte de maaltijdbezorger na afloop bekend.

Dit betekent dat Abbe Luersman en Angela Noon als commissaris zijn benoemd.

Verder stonden onder meer het beloningbeleid en decharge op de agenda voor vandaag.

Het nieuwe beloningsbeleid leverde begin vorige maand nog de nodige discussie op.

Just Eat stelde toen voor om het basissalaris van CEO Jitse Groen te verhogen van 487.706 euro naar 670.000 euro, een plus van ruim 37 procent. De salarissen voor de CFO, COO en CCO zouden stijgen van 462.038 naar 645.000 euro, een toename met bijna 40 procent.

"De timing van deze verhoging is in het licht van de koersontwikkeling, en het feit dat de overname van Grubhub niet bepaald een onverdeeld succes is, erg ongelukkig", zei de Vereniging van Effectenbezitters destijds tegen ABM Financial News.

Just Eat verdedigde de salarisverhogingen door erop te wijzen dat het bedrijf enorm is gegroeid in de afgelopen jaren, zowel in omvang als complexiteit. En een goede betaling is nodig om de beste mensen te vinden, meent de maaltijdbezorger.

Just Eat wil ook de bonusstructuur van zijn topmensen aanpakken. Voor de korte termijn beloningen kijkt Just Eat naar de ontwikkeling van onder meer de bruto transactiewaarde en de aangepaste EBITDA. In het verleden werd het bestuur ook afgerekend op het aantal actieve klanten, maar dit wil Just Eat veranderen naar de winstgevendheid per order.

En voor de langetermijnbeloningen wil Just Eat ook ESG en de kasstroom toevoegen als maatstaf.

"Die aanpassingen vallen te begrijpen nu Just Eat zich wil richten op winst in plaats van groei", aldus de VEB begin april. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 73% zegt kopen 33 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bonost 22 mei 2023 10:54
    Ik vind het geen probleem als de salarissen worden opgetrokken naar een niveau die past bij de grootte van het bedrijf. Echter vind ik wel dat er goed vastgelegd moet worden wanneer de bonussen worden betaald. En bij het niet behalen van de gestelde doelstelling wordt er dan geen bonus betaald. Maar dat is waarschijnlijk een utopie om te denken dat dit zal gebeuren. En dan is er sprake van graaien. Niet de salarissen, maar de bonussen bepalen het graaigehalte.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links