Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Alfen schiet tekort'

'Alfen schiet tekort'
Beeld: Alfen

(ABM FN-Dow Jones) De omzet en de resultaten van Alfen zijn in het eerste kwartaal ruim onder de consensus uitgekomen en analisten zullen hun taxaties gaan verlagen. Dit bleek woensdag uit een eerste analyse van zakenbank Jefferies van de resultaten van de producent van laadpalen voor elektrische auto's, transformatoren en opslagsystemen voor energie, die woensdag voorbeurs werden gepubliceerd.

De omzet van 113,2 miljoen euro, een stijging van 19 procent, viel 7 procent lager uit dan de consensus van 122,0 miljoen euro. Analist David Kerstens van Jefferies wees op EV Charging, waar de omzet zelfs 27 procent lager uitviel dan de consensus.

De outlook voor de omzet voor dit jaar bleef wel staan op 540 tot 600 miljoen euro, maar Jefferies merkte wel op dat Alfen vermoedelijk aan de onderkant van deze bandbreedte zal uitkomen.

Tegelijkertijd gaf de outlook geen idee over de verwachting voor de EBITDA-marge. Jefferies denkt dat de consensus voor de EBITDA  met meer dan 10 procent zal worden verlaagd na de cijfers van vandaag.

Jefferies heeft het advies voor het aandeel Alfen op Underperform staan met een koersdoel van 62,00 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alfen N.V. 60% zegt verkopen 25 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 17 mei 2023 13:48
    Het is jammer, maar groen investeren op de beurs resulteert praktisch altijd in een dik rode portemonee, je legt er gewoon dik geld bij, ,Sif heeft op 25€ gestaan, Ebusco ook, kijk eens naar Avantium, Shell zit ook heel dik in groen en dan houd je knip ook die groene kleur, dat vind ik toch leuker en van het dividend, kan je zonnepanelen sparen!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Alfen N.V.

44,010 22 sep
-0,030 -0,07%
Premium

Koers Alfen maakt een duikvlucht: wat te doen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links