Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Minder kapitaalaanwas bij Aegon verwacht

Minder kapitaalaanwas bij Aegon verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Aegon heeft in het eerste kwartaal van 2023 minder kapitaal gegenereerd. Dit blijkt uit een analistenconsensus die de verzekeraar zelf publiceerde. 

De analisten verwachten gemiddeld dat Aegon operationeel 240 miljoen euro aan kapitaal genereerde, tegen 318 miljoen euro een jaar eerder. Dit is de maatstaf die voor veel analisten de meest relevante is, in plaats van de nettowinst.

Na aftrek van kosten van de holding zou dit 179 miljoen euro zijn. Dit is mede gebaseerd op de verwachting van Aegon dat dit jaar meer dan 1 miljard euro kapitaal zal worden gegenereerd na de verkoop van de Nederlandse tak.

Omdat Aegon de Nederlandse verzekeringstak verkocht aan ASR Nederland, zal de verzekeraar vermoedelijk geen nettoresultaat bekendmaken. 

Aegon boekte een jaar geleden een nettowinst van 412 miljoen euro, een plus van 7 procent op jaarbasis, en een operationeel resultaat van 463 miljoen euro in het eerste kwartaal. In verband met de verkoop van de Nederlandse tak boekte Aegon in het vierde kwartaal al een verlies van 2,5 miljard euro.

De solvabiliteit van de groep is naar verwachting vrijwel stabiel op 209 procent, van 208 procent eind vorig jaar.

Voor de Amerikaanse verzekeraar zou de ratio stijgen van 428 procent eind vorig jaar tot 435 procent door hogere aandelenkoersen. In Amerika geldt een ander stelsel en dus een heel ander percentage dan in Europa. 

Voor de Nederlandse levensverzekeraar, die aan ASR werd verkocht, zou de solvabiliteit licht dalen van 210 procent eind vorig jaar naar 205 procent, door lagere vastgoedwaarderingen.

De kapitaalmarkten bleven volatiel in het eerste kwartaal, merken analisten van Morgan Stanley op, maar zij denken dat dit weinig invloed had op de solvabiliteit van Aegon. 

Aegon opent woensdag de boeken.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 96% zegt kopen 26 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Rowi62 16 mei 2023 12:29
  Aegon kan gewoon haar Q1 resultaten laten zien zoals ze altijd doet (niet verplicht maar wel bestendige gedragslijn svp) en als de ASR regel niet bekend is zit dat er dus niet in. Daar kun je Aegon ook niet op beoordelen want dat is ASR.

  En ja als je NL verkoopt heb je minder produktie. Gek zeg.

  Dus wat is dit voor onzin???
 2. forum rang 6 Rowi62 16 mei 2023 13:05
  Ik was te snel (uit Q4 press release)

  Aegon will align its future reporting dates and frequency with those of a.s.r. to allow for the inclusion of Aegon’s share in the net asset value of a.s.r. in Aegon's financial reporting. This means that Aegon will adjust its reporting format to trading updates for the first and third quarters focusing on selected key performance metrics, including operating capital generation, capital positions and sales figures. In line with a.s.r., Aegon will report IFRS results in the second and fourth quarter.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon

4,710 22 sep
-0,050 -1,05%
Premium

Mixed bag bij Aegon

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links