Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

UBS verhoogt koersdoel ABN AMRO

UBS verhoogt koersdoel ABN AMRO
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft donderdag het koersdoel voor ABN AMRO verhoogd van 20,00 naar 20,70 euro en houdt het advies onveranderd op Kopen.

De koersdoelverhoging is te danken aan onder meer een verhoging van de rentemarges, lagere kosten en lagere voorzieningen voor slechte leningen die ABN AMRO eerder deze week over het eerste kwartaal liet zien. De cijfers waren beter dan de markt had verwacht en aanleiding voor UBS om de taxaties op te schroeven.

UBS verhoogde donderdag de taxatie voor de winst per aandeel ABN AMRO voor dit jaar met 27 procent en voor 2024 met 14 procent.

"Wij denken dat ABN min of meer zijn ROE-doelstelling van 10 procent in 2024 zal halen als een hogere renteomgeving dit toelaat", zei analist Johan Ekblom van UBS.

Ook noteert de bank volgens UBS op een "stevige" korting ten opzichte van sectorgenoten en houdt de markt rekening met een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 250 miljoen euro in de tweede helft van het jaar.

Het aandeel ABN AMRO noteerde donderdagmiddag 0,8 procent lager op 13,69 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Oude School Econoom 11 mei 2023 16:26
    Wederom een niet al te serieus te nemen review van UBS. Review is niet degelijk onderbouwd noch is helder wanneer dit koersdoel binnen bereik ligt. Gezien huidige negatieve beurssentiment voor het aandeel AA, koers lijkt momenteel te veel bepaald te worden door handelaren, en onduidelijkheid of AA in staat is om succesvolle operatie 1e kwartaal 2023 te continueren respectievelijk te verbeteren, verwacht ik een koers van euro 20,-- in 2023 niet. Langer vooruitkijken heeft nu ook nog geen zin, omdat inflatieverhaal speelt en bankencrisis nog smeult. Om na 2023 te kijken waar AA op uit kan komen vind ik nu dus ook niet zinvol. Verder hoopt UBS op een aandeleninkoop. Zoals reeds eerder verwoord, bij een geplande uitstappen van de Staat uit AA, heeft de Staat er geen belang bij om een aandelenprogramma te supporten. Zij moet dan namelijk haar aandelen veel te goedkoop (onder de euro 15,--) “weggeven”, en dat net op een moment dat AA een lijn omhoog inzet.
    Bij een eventuele overname kan de Staat meer ophalen (o.a. een overname-premie opstrijken).
    Gezien de verbeterde organisatie en financials van AA in combinatie met stabiliteit en voorspelbaarheid van de winst en cashflow, hoeft de Staat nu niet te doen, lekker wachten, dividend opstrijken en wanneer de tijd rijp is en een geschikte overnemende bank zich wil melden kan zij in actie komen. Dit jaar zit een overname er helaas nog niet in, in optimistische scenario pas vanaf 2hj 2024.
    Bij huidige (te) lage koers dus prima om LONG te zitten.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ABN AMRO BANK N.V.

13,050 22 sep
-0,610 -4,47%
Premium

Koersdoel ABN Amro verhoogd

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links