Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Barclays verlaagt koersdoel Alfen

Barclays verlaagt koersdoel Alfen
Beeld: Alfen

(ABM FN-Dow Jones) Barlcays heeft donderdag het koersdoel voor Alfen verlaagd van 106,00 naar 102,00 euro bij handhaving van het Gelijkgewogen advies.

Analisten van Barclays woonden de beleggerdag van Alfen in Londen bij en kregen inzicht in de groeistrategie van het bedrijf, vooral op het gebied van energieopslag en de kans op meer geïntegreerde oplossingen binnen de drie divisies van Alfen.

Barclays ziet de omzetdoelstelling op middellange termijn van meer dan 1 miljard euro gesteund door de ontwikkelingen bij Alfen.

De uitgroei van de divisie Energieopslag zal echter leiden tot wat margedruk. Barclays verwacht dat de brutomarge met 300 basispunten kan zijn teruggelopen in 2027 door de veranderde productmix. Ook zal Alfen structureel last krijgen van een hoog werkkapitaal.

Barclays verlaagde dan ook de margeverwachtingen voor de korte en middellange termijn en verlaagde de EBITA-raming voor 2024 met 4 procent. Als gevolg kwam Barclays tot een iets lager koersdoel.

Het aandeel Alfen koerste donderdagochtend 5,0 procent lager op 73,58 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alfen N.V. 77% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Alfen N.V.

41,890 14:41
-0,880 -2,06%
Premium

Koers Alfen maakt een duikvlucht: wat te doen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links