Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Gebrek aan duidelijkheid zet ABN AMRO in het rood'

'Gebrek aan duidelijkheid zet ABN AMRO in het rood'
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel ABN AMRO, dat nog voorspoedig opende, noteert woensdagmiddag 1,2 procent lager.

Analisten van Citibank menen dat duidelijkheid tijdens de analistencall over de verwachte rentebaten en het laten terugvloeien van kapitaal naar de aandeelhouders voor een kentering zorgden.

Volgens Citi leverden de vragen van analisten geen duidelijke antwoorden op. En die onzekerheid wordt nu afgestraft.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 70% zegt kopen 27 stemmen

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. Oude School Econoom 10 mei 2023 17:01
  De analisten van Citybank moet je niet serieus nemen. Meer analisten van Rupje nooit genoeg. Natuurlijk willen wij allemaal graag een aandeleninkoop en meer “zekerheid”over de toekomstige rentabiliteit, maar invulling van die wens geeft bijna geen enkel beursgenoteerd bedrijf, zeker niet in de huidige turbulente tijd.
  Dat de aandelenkoers van AA bijna op het nivo van begin 2023 staat is natuurlijk bij een sterk verbeterde winst tov van 2022 en de wetenschap dat met het hogere nettowinst nivo ook het toekomstige dividend omhoog gaat, ceteris paribus beschouwd natuurlijk, dan zijn diegene die vandaag (misschien zelfs wel met verlies) verkopen niet slim bezig. Tenzij zij hopen dat ze tegen een lagere koers weer kunnen instappen. Dat laatste is natuurlijk niet ondenkbaar, als je ziet hoe de koers vandaag de grond ingeboord wordt.
  Dat er niets medegedeeld wordt over een nieuw inkoop programma is mij ook duidelijk. Met de verbeterde rentabiliteit en verbeterde ratio’s en een hoger dividend vooruitzicht is de Staat wel gek om weer zo maar mee te gaan in een nieuw aandeleninkoop programma. Dan wordt je een dief van je eigen portemonnee. De aandelen gaan nu tegen een te lage prijs de markt in. Bij een overname verkoop verdient de Staat veel meer. En het hogere dividend levert voor haar nu ook lekker veel op.
  Dus conservatief gezien zal 2023 beter worden dan 2022 en in 2024 kan AA haar winstgevendheid en financiële ratio’s consolideren en verbeteren. Dan voor de Staat een mooi moment om, in het meest positieve scenario misschien wel met enige winst, afscheid te nemen van haar belang.
  Dus… geduld is een schone zaak en nu lekker een mooi dividend opstrijken.
 2. forum rang 4 Beursgeslagen 10 mei 2023 18:29
  quote:

  JoghoJogho schreef op 10 mei 2023 16:07:

  Door bijvoorbeeld een lange calloptie te kopen, de ABN C16.00 17DEC27 doet momenteel 2,70 en dat is een mooie investering voor de lange termijn. Voor dec 2027 staat hij zeker ruim boven de 16 en wie weet of het nog tot een overname komt in die tijd met nog een mooie premie.
  Zeker is niets. Behalve dat je eens dood gaat.
 3. Watchful¤Eye 11 mei 2023 02:34
  Ik adviseer de behoorlijk uitgebreide premium-analyse van Iex-analist Martin Crum te lezen (getiteld: "Er valt bar weinig af te dingen op de cijfers van Abn Amro"). Dat biedt m.i. voldoende duidelijkheid aan de belegger om een beslissing te kunnen nemen. Over een nieuw inkoopprogramma heb ik niks gehoord dus is dat momenteel kennelijk (nog) niet aan de orde. Verder zullen vet. (toenemende) rentebaten ten goede komen aan de solvabiliteit en rentabiliteit van Abn Amro (waar ook stakeholders zoals klanten en aandeelhouders van mee zullen profiteren)
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links