Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzet Ahold Delhaize in de prik

Omzet Ahold Delhaize in de prik
Beeld: ANP

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het eerste kwartaal van 2023 meer omzet geboekt dan een jaar eerder in dezelfde periode, waarbij de marge iets hoger uitviel dan voorzien. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van het supermarktbedrijf.

CEO Frans Muller sprak dan ook van sterke resultaten, die vooral werden aangejaagd door de activiteiten in de VS. Wel wees de topman op de negatieve impact van de toegenomen energiekosten in Europa en de impact van de stakingen in België.

De omzet steeg op jaarbasis met 9,4 procent naar 21.624 miljoen euro. Analisten rekenden op een omzet van 21.508 miljoen euro.

Online bedroeg de omzet 2.248 miljoen euro, goed voor een stijging op jaarbasis met 6,9 procent tegen constante wisselkoersen.

Het leeuwendeel van de groepsomzet kwam in het eerste kwartaal uit de Verenigde Staten met 13,5 miljard euro. De analistenconsensus schatte die ook in op 13,5 miljard euro.

De operationele winst bedroeg 822 miljoen euro en onderliggend was dit 864 miljoen euro met een marge van 4,0 procent. De marge lag in het eerste kwartaal van 2022 nog op 4,2 procent.

De analisten rekenden op een onderliggende operationele winst van 828 miljoen euro met een marge van 3,9 procent.

Onder de streep resteert voor Ahold Delhaize een nettowinst van 561 miljoen euro, tegenover 546 miljoen euro in dezelfde periode in 2022 en een analistenverwachting van 542 miljoen euro.

De vrije kasstroom was afgelopen kwartaal 21 miljoen euro positief.

Outlook

Ahold bevestigde voor 2023 te blijven rekenen op een onderliggende operationele marge van 4,0 procent of meer, terwijl de onderliggende winst per aandeel vergelijkbaar zal zijn met die in 2022.

De vrije kasstroom zal rond de 2,0 miljard euro liggen en Ahold denkt circa 2,5 miljard euro te investeren.

Voor 2023 mikt de analistenconsensus op een groepsomzet van 89,0 miljard euro en een nettowinst van zo'n 2,4 miljard euro. De onderliggende operationele winst moet volgens de analisten uitkomen rond 3,6 miljard euro en de bijbehorende marge op 4,1 procent. De vrije kasstroom schatten de analisten in op ruim 2 miljard euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 82% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Moersleutel 10 mei 2023 10:40
    quote:

    Johanna=back-in-town schreef op 10 mei 2023 08:44:

    GRAAI-Flatie; daar heeft Ahold het mee verdiend. Ik kom dus niet meer in de winkels van deze hut.
    Oh ja, die 2,8% marge die ze in Europa pakken is echt de bron van graaiflatie... Nee, niet kijken naar bedrijven als Apple of Google, de Appie is de bron van de inflatie!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ahold Delhaize Koninklijke

29,210 22 sep
-0,085 -0,29%
Premium

Gedeeltelijke outlookverhoging Ahold Delhaize stelt beleggers niet tevreden

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links