Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeelhouders Philips verlenen geen decharge aan bestuur

Aandeelhouders Philips verlenen geen decharge aan bestuur

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van Philips hebben tijdens de jaarvergadering dinsdag geen decharge verleend aan het bestuur. Dit bleek tijdens de aandeelhoudersvergadering.

Bij de jaarvergadering was 74,5 procent van het stemgerechtigd kapitaal van Philips aanwezig of vertegenwoordigd, aldus het bedrijf. Daarvan stemde ruim 76 procent tegen decharge van het bestuur. Bijna 95 procent ging wel akkoord met decharge van de raad van commissarissen.

De internationale stemadviesbureaus Glass Lewis en ISS hadden de aandeelhouders van Philips vooraf het advies gegeven om tegen decharge van het bestuur te stemmen. Tijdens de aandeelhoudersvergadering gaf de VEB aan zich niet te zullen verzetten tegen decharge, maar wel met het advies om zich te onthouden van een stem hierover.

Tijdens de jaarvergadering werd vooral oud-CEO van Philips Frans van Houten niet ontzien, omdat deze zijn bonus over 2022 opeiste, terwijl aandeelhouders grote koersverliezen leden.

Dat er geen decharge wordt verleend, betekent dat aandeelhouders zich het recht voorbehouden om de bestuurders aansprakelijk te stellen voor een onbehoorlijke vervulling van hun taken.

Wel kwam er dinsdag groen licht voor het voorgestelde dividend van 0,85 euro per aandeel over 2022, dat wordt uitgekeerd in aandelen. Het aandeel noteert 11 mei ex-dividend.

Ook gingen aandeelhouders akkoord met de jaarrekening en de herbenoeming van CFO Abhijit Bhattacharya als bestuurder. Ook de herbenoemingen van David Pyott en Liz Dorothy als commissarissen kregen groen licht.

Update: om extra informatie toe te voegen

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 83% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Philips Koninklijke

19,406 22 sep
-0,078 -0,40%
Premium

Cijfers Philips ontsierd door teruglopende order intake

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links