Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Shell

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Shell
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor Shell verlaagd van 34,00 naar 32,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dat bleek dinsdag uit een analistenrapport van de bank.  

Berenberg heeft de raming voor de winst per aandeel voor dit jaar met 15 procent verlaagd, vooral met het oog op lagere grondstoffenprijzen, en voor 2024 met 6 procent vanwege hogere rentelasten en belastingen.

Shell handhaafde bij de cijfers over het eerste kwartaal een aandeleninkoopprogramma van 4 miljard dollar voor het tweede kwartaal. Berenberg verwacht dat het inkooptempo in de tweede jaarhelft daalt, tenzij de grondstofprijzen weer herstellen. 

Berenberg verwacht dat Shell in 2023 voor 14 miljard dollar aan eigen aandelen inkoopt. Dat zou in combinatie met het dividend voor de aandeelhouder een rendement in contanten opleveren van 11,5 procent.

Berenberg is in afwachting van de beleggersdag van Shell in juni met het oog op de outlook voor de langere termijn en meer details voor de kapitaalallocatie na 2023.  

Het aandeel Shell noteerde dinsdag op een rood Damrak 1,2 procent lager op 27,42 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC 76% zegt kopen 25 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Oude School Econoom 9 mei 2023 15:43
    Lastig om zonder cijfermatige onderbouwing het Berenburg advies te beoordelen. Vaak zitten deze analisten er langs. Bij een lagere gemiddelde olieprijs in 2023 tov 2022 en een shell koers die, ondanks de eigen aandeleninkoop, nauwelijks of geen opwaartse lijn toont en bij een jaardividend van 88 cent na 15% Nederlandse belastingen, zie ik bij een eindkoers Shell per 31-12-2023 van ca. euro 27 maar een mager rendement van 3% tot 4%. Ondanks de mooie woorden van de nieuwe CEO geloof ik daarom niet dat Shell boven de euro zal uitkomen en zal blijven.
  2. Oude School Econoom 9 mei 2023 15:44
    Lastig om zonder cijfermatige onderbouwing het Berenberg advies te beoordelen. Vaak zitten deze analisten er langs. Bij een lagere gemiddelde olieprijs in 2023 tov 2022 en een shell koers die, ondanks de eigen aandeleninkoop, nauwelijks of geen opwaartse lijn toont en bij een jaardividend van 88 cent na 15% Nederlandse belastingen, zie ik bij een eindkoers Shell per 31-12-2023 van ca. euro 27 maar een mager rendement van 3% tot 4%. Ondanks de mooie woorden van de nieuwe CEO geloof ik daarom niet dat Shell boven de euro zal uitkomen en zal blijven.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

30,165 03 okt
-0,065 -0,22%
Premium

Shell verwent zijn aandeelhouders

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links