Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: goede cijfers Eurocommercial

Beursblik: goede cijfers Eurocommercial
Beeld: Eurocommercial Properties

(ABM FN-Dow Jones) Eurocommercial Properties heeft een goed eerste kwartaal achter de rug, waarbij de winst iets hoger uitviel dan verwacht. Dit oordeelden analisten van ING vrijdag.

De analisten zagen de huren met bijna 9 procent stijgen op vergelijkbare basis, aangejaagd door een gunstige indexering. De verhouding tussen de kosten en de bezettingsgraad noemden zij "zeer gezond".

Het directe resultaat viel met 32,6 miljoen ook hoger uit dan de 28,9 miljoen euro waar ING op mikte, vanwege lager dan voorziene rentekosten.

Verder merkte ING op dat Eurocommercial een tweede beursnotering wil in Milaan. De handel in het aandeel op de Italiaanse beurs moet in de tweede helft van mei plaatsvinden. "De keuze is het gevolg van de brede aanwezigheid van het bedrijf in Italië en de wens om meer Italiaanse beleggers aan zich te binden", aldus de analisten. "De beslissing is positief en kan ervoor zorgen dat het aandeel in meer beleggingsindices terechtkomt."

De outlook voor heel dit jaar werd niet concreet bevestigd, maar ING denkt dat de in februari afgegeven outlook van een direct resultaat per aandeel van 2,25 tot 2,35 euro haalbaar is. ING verwacht zelf dat het resultaat in het midden van die bandbreedte zal uitkomen.

ING handhaafde het koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 29,00 euro. Het aandeel Eurocommercial Properties daalde vrijdagochtend fractioneel tot 21,30 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 mrt Beursblik: resultaten Eurocommercial conform verwachting 1
  2. 22 mrt Eurocommerical verhoogt dividend stevig 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUROCOMM.PR. CERT.10EO-50 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links