Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Resultaten Signify onder druk

Resultaten Signify onder druk
Beeld: Signify

(ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het eerste kwartaal de resultaten onder druk zien staan, maar de outlook voor heel het jaar werd gehandhaafd. Dit bleek woensdag uit cijfers van het verlichtingsbedrijf.

Volgens CEO Eric Rondolat waren de resultaten grofweg in lijn met de verwachtingen. In het afgelopen kwartaal hield de zwakte in het consumentensegment aan. Ook was er beduidend minder groei bij de OEM-divisie, terwijl de professionele indooractiviteiten eveneens terugliepen.

"Hoewel we verwachten dat de eerste jaarhelft uitdagend blijft, zien we onverminderd de kans op een herstel in de tweede jaarhelft", aldus Rondolat. "Gezien de structurele verbeteringen in onze brutomarge en de vrije kasstroom en de pogingen om de vaste kosten terug te dringen, handhaven we de outlook voor dit jaar."

De omzet liep in het afgelopen kwartaal circa 6,1 procent terug of 9,1 procent op vergelijkbare basis, tot 1,68 miljard euro. Dit lag exact in lijn met de consensusverwachtingen.

De aangepaste EBITA daalde van 187 naar 149 miljoen euro en de marge bedroeg afgelopen kwartaal 8,9 procent, tegen 10,5 procent een jaar eerder. Onder de streep restte een nettowinst van 28 miljoen euro, waar dit in het eerste kwartaal van 2022 nog 87 miljoen euro was. Hier mikten analisten op een marge van 9,5 procent en een winst van 68 miljoen euro.

De vrije kasstroom bedroeg in de eerste drie maanden van het jaar 51 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2022 was dit 189 miljoen euro negatief. De consensus mikte op 60 miljoen euro positief.

Outlook

Signify mikt voor 2023 onverminderd op een aangepaste EBITA-marge van 10,5 tot 11,5 procent, bij een vrije kasstroom die 6 tot 8 procent van de omzet moet uitmaken.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 apr Signify vindt nieuwe CFO
  2. 26 jan Dividendrendement Signify richting de 6%

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SIGNIFY NV 81% zegt kopen 26 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SIGNIFY NV

28,380 19 apr
-0,100 -0,35%
Premium

Dividendrendement Signify richting de 6%

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links