Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'DSM nog steeds last van lagere vitamineprijzen'

'DSM nog steeds last van lagere vitamineprijzen'
Beeld: DSM

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft nog steeds last van de lagere vitamineprijzen, nadat BASF eind 2022 de markt overstroomde met overtollige voorraden, vooral van vitamine A. Dit merkte analist Reginald Watson van ING dinsdag op na een kwartaalupdate van DSM.

DSM heeft zich in reactie op de keuze van BASF volledig gefocust op de winstgevendheid in plaats van de volumes, waardoor de omzet in het eerste kwartaal 7 tot 10 procent lager uitviel dan voorzien.

"De focus op winstgevendheid heeft er wel voor gezorgd dat de aangepaste EBITDA conform verwachting was, terwijl de marges fractioneel aantrokken op kwartaalbasis", aldus Watson. Hoewel de volumezwakte ook deels te maken heeft met het afbouwen van voorraden, verwacht DSM dat er sprake blijft van een overaanbod op de vitaminemarkt in het tweede kwartaal. Dit kan in de tweede jaarhelft normaliseren, zo denkt het bedrijf.

"Al met al is de aangepaste EBITDA in het eerste kwartaal positief, maar de aanhoudende zwakte van de vitaminemarkt in het tweede kwartaal is teleurstellend", concludeerde Watson, die hier desondanks al een beetje rekening mee hield.

ING handhaafde het koopadvies op DSM-Firmenich met een koersdoel van 182,00 euro. Het aandeel daalde dinsdagochtend met 1,9 procent tot 116,55 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM FIRMENICH AG 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 2 mei 2023 10:52
    Dit bedrijf is wederom totaal niet cyclisch gebleken. In het parallele universum van de ING-analist(en) is daarmee een K/W van boven de 50 (afgaande op koersdoel €182) kennelijk volledig gerechtvaardigt. En dan is in die K/W de enorme toegevoegde waarde van de "reversed takeover" door "Kartelkoning" Firmenich nog niet eens verwerkt!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

DSM FIRMENICH AG

80,130 29 sep
+2,580 +3,33%
Premium

Markt tikje te somber over DSM-Firmenich

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links