Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onderliggende groei Unilever flink hoger dan voorzien

Onderliggende groei Unilever flink hoger dan voorzien
Beeld: Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het eerste kwartaal van 2023 een onderliggende groei geboekt die flink boven de verwachtingen van analisten uitviel. Dit bleek donderdag uit cijfers van de gigant in persoonlijke verzorging en voeding.

Unilever zag de omzet in het eerste kwartaal met 7,0 procent stijgen tot 14,8 miljard euro. Het bedrijf profiteerde vooral van hogere prijzen. Unilever sprak van een prijsgroei van 10,7 procent. Analisten hielden rekening met een omzet van 14,2 miljard euro.

Op onderliggende basis steeg de omzet met liefst 10,5 procent, waar analisten uitgingen van een groei met slechts 7,2 procent. Volumes hadden een negatieve impact van 0,2 procentpunt op de groei.

De sterkste groei kwam van de divisie Personal Care, waar de omzet onderliggend met 12,7 procent groeide. De divisie droeg 3,4 miljard euro bij aan de omzet. Beauty & Wellbeing droeg 3,1 miljard euro bij, hetgeen goed was voor een onderliggende omzetgroei van 9,3 procent. Home Caree liet daarnaast een onderliggende omzetgroei van 10,2 procent zien op een omzet van 3,2 miljard euro. Nutrition en Ice Cream droegen respectievelijk 3,4 en 1,7 miljard euro bij.

Aandeelhouders kunnen een stabiel kwartaaldividend tegemoet zien van 0,4268 euro per aandeel. Bovendien is Unilever gestart met het opkopen van eigen aandelen. De derde tranche van het inkoopprogramma van 750 miljoen euro zal in juli worden afgerond.

Outlook

Bij de vierde kwartaal- en jaarcijfers in februari zei Unilever voor 2023 te rekenen op een onderliggende omzetgroei die "ten minste" zou moeten uitkomen aan de bovenkant van de meerjarige bandbreedte van 3 tot 5 procent. Donderdag werd deze verwachting gehandhaafd. De groei zal daarbij vooral in de eerste jaarhelft liggen.

Ook zal de kosteninflatie hoog blijven. Daardoor zal de operationele marge in de eerste zes maanden rond de 16 procent liggen. Unilever verwacht een bescheiden verbetering in de marges in heel 2023, waarbij de investeringen opnieuw hoger zullen zijn dan in het jaar ervoor.

De marktconsensus rekent voor 2023 op een onderliggende omzetgroei van 5,1 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC 67% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UNILEVER PLC

47,370 22 sep
-0,305 -0,64%
Premium

Kan Unilever de waarderingskloof met de peer group dichten?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links