Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: momentum Vopak sterker dan verwacht

Beursblik: momentum Vopak sterker dan verwacht
Beeld: Vopak

(ABM FN-Dow Jones) Het momentum bij Vopak is positiever dan verwacht. Dit oordeelde analist Quirijn Mulder van ING woensdag.

In het afgelopen kwartaal boekte Vopak een EBITDA van 249 miljoen euro, waar de consensus mikte op 233 miljoen euro en ING een resultaat van 228 miljoen euro voorzag. "De resultaten lagen 36 miljoen euro hoger dan afgelopen jaar en 21 miljoen hoger dan een kwartaal eerder", zo stelde Mulder.

De "sterke resultaten" werden aangejaagd door olie en chemie, aldus Mulder. Een strikt beheer van de kosten hielp volgens de analist ook, maar de lonen lagen wel hoger.

"In tegenstelling tot de huidige zorgen, was er geen impact te zien van een recessie, maar eerder een positieve impact van hogere prijzen na het doorberekenen van inflatie", aldus de analist. Ook over de kasstroom was Mulder te spreken.

Belangrijker volgens de analist was dat Vopak de EBITDA-outlook voor dit jaar verhoogde tot meer dan 950 miljoen euro, waar eerder nog werd gemikt op 910 tot 950 miljoen euro. "Een significante bijstelling, gezien we alleen nog maar het eerste kwartaal hebben gehad."

ING heeft een koopadvies op Vopak met een koersdoel van 42,00 euro. Het aandeel steeg woensdagochtend met 3,1 procent tot 35,57 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Vopak 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. lohere fou 28 april 2023 12:21
    Had aantal maanden/weken geleden nog het idee dat het mogelijk zou kunnen zijn dat HAL roet in het eten zou kunnen gooien toen de waardering, tot voor mij onverklaarbare redenen, ver onder 20 euro ging. Maar met geduldig zijn en wachten, is het tij ten gunste gekeerd, en niet ten onterechte, boel goed op de rails door een vast consistent beleid, complimenten hiervoor. Heb al jaren belang in VOPAK en ben zeer verheugd met de huidige ontwikkelingen binnen het bedrijf. *****
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Vopak Koninklijke

32,420 29 sep
+0,450 +1,41%
Premium

Verkoopsom chemieterminals Vopak overtreft de verwachtingen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links