Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst KPN hoger dan verwacht

Winst KPN hoger dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het eerste kwartaal van 2023 meer winst geboekt dan verwacht en handhaafde de outlook voor heel het jaar. Dit bleek woensdag uit de cijfers die het telecombedrijf voorbeurs publiceerde.

"De significante investeringen die we hebben gedaan in onze netwerken en diensten werpen hun vruchten af", aldus CEO Joost Farwerck in een toelichting. "Ondanks de relatief hoge loonindexatie en de stijgende energiekosten, hebben we er vertrouwen in dat we dit jaar weer kunnen terugkeren naar een EBITDA-groei", aldus de topman, die dan ook de outlook handhaafde.

KPN behaalde afgelopen kwartaal een aangepaste omzet van 1.333 miljoen euro, wat een aangepaste EBITDA na leases opleverde van 584 miljoen euro en een nettowinst van 196 miljoen euro.

Analisten mikten voor het eerste kwartaal op een omzet van 1.321 miljoen euro met een aangepaste EBITDA na leases van 593 miljoen euro en een nettowinst van 165 miljoen euro.

Een jaar eerder boekte KPN nog een omzet van 1.308 miljoen euro, een aangepaste EBITDA na leases van 593 en een nettowinst van 179 miljoen euro. In het vierde kwartaal van 2022 werd er een omzet van 1.366 miljoen euro in de boeken gezet bij een aangepaste EBITDA van 598 miljoen euro.

De vrije kasstroom kwam in het eerste kwartaal uit op 164 miljoen euro. De analistenconsensus rekende op 193 miljoen euro tegen 206 miljoen euro een jaar eerder.

Het telecombedrijf investeerde afgelopen kwartaal 298 miljoen euro, een stijging van 16 procent.

De schulden bedroegen eind maart 5,3 miljard euro, een stijging ten opzichte van de 5,1 miljard euro een jaar eerder.

Outlook

Het telecombedrijf mikt voor dit jaar onverminderd op een aangepaste EBITDA na leases van 2.410 miljoen euro bij een vrije kasstroom van 870 miljoen euro. De investeringen zullen 1,2 miljard euro belopen.

Verder blijft KPN uitgaan van en dividend van 0,15 euro per aandeel, wat een stijging op jaarbasis zou zijn van 4,9 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 92% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

KPN Koninklijke

3,156 22 sep
-0,041 -1,28%
Premium

Solide resultaten voor dividendaandeel KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links