Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Unilever groeit onderliggend minder hard

Beursblik: Unilever groeit onderliggend minder hard
Beeld: Unilever

(ABM FN-Dow Jones) De omzet van Unilever is in het eerste kwartaal van 2023 onderliggend vermoedelijk minder hard gegroeid ten opzichte van de drie maanden ervoor. Dit blijkt uit de analistenconsensus die is samengesteld voorafgaand aan de kwartaalcijfers van de levensmiddelenreus.

De markt rekent op een onderliggende groei van 7,2 procent. Dat was in het vierde kwartaal van 2022 nog 9,2 procent en in het eerste kwartaal een jaar geleden 7,3 procent.

De volumes zijn net als in het vierde kwartaal opnieuw gedaald, verwachten de analisten, met 3,2 procent, terwijl de prijzen stegen, met 10,7 procent.

In het vierde kwartaal stegen de prijzen nog met 13,3 procent en daalden de volumes met 3,6 procent.

De totale omzet van Unilever moet in het eerste kwartaal uitkomen op bijna 14,2 miljard euro, van 14,6 miljard euro in de drie maanden ervoor en 13,8 miljard euro een jaar eerder.

Outlook

Bij de vierde kwartaal- en jaarcijfers in februari zei Unilever voor 2023 te rekenen op een onderliggende omzetgroei die "ten minste" zou moeten uitkomen aan de bovenkant van de meerjarige bandbreedte van 3 tot 5 procent.

Daarnaast zal Unilever "slechts een bescheiden" verbetering van de onderliggende operationele marge leveren, "omdat we opnieuw een jaar van verhoogde investeringen voorzien", zei het bedrijf destijds.

Ook zal de kosteninflatie hoog blijven. Daardoor zal de operationele marge in de eerste zes maanden rond de 16 procent liggen. "De volumes zullen verbeteren als de prijsstijgingen afzwakken, maar het is nog te vroeg om te zeggen wanneer de volumes in de tweede jaarhelft weer positief worden", zei Unilever in februari.

De marktconsensus rekent voor 2023 op een onderliggende omzetgroei van 5,1 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UNILEVER PLC

47,370 22 sep
-0,305 -0,64%
Premium

Kan Unilever de waarderingskloof met de peer group dichten?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links