Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina ziet effect hogere lonen en lagere productiviteit

Ordina ziet effect hogere lonen en lagere productiviteit
Beeld: Ordina

(ABM FN-Dow Jones) Ordina heeft in het eerste kwartaal meer omzet, maar minder winst geboekt dan een jaar eerder. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van IT-bedrijf over het eerste kwartaal.
 
De omzet steeg over de eerste drie maanden van 2023 op jaarbasis met 6,0 procent van 110,8 miljoen naar 117,4 miljoen euro. Ordina schreef de omzetstijging onder meer toe aan de groei van het aantal directe werknemers op jaarbasis.

De nettowinst daalde van 9,3 miljoen euro een jaar eerder naar 6,6 miljoen.

Het EBITDA-resultaat daalde door een lagere productiviteit en hogere loonkosten van 17,3 miljoen naar 16,2 miljoen euro, met een marge van 13,8 tegen 15,6 procent een jaar eerder.

De kaspositie was 37,3 miljoen euro positief tegen 53 miljoen euro positief een jaar eerder. De vrije kasstroom bedroeg 2,4 miljoen euro tegen 12,2 miljoen euro een jaar eerder.

“In het eerste kwartaal hebben we opnieuw winstgevende groei gerealiseerd en onze marge bevestigt een solide operationele performance in het eerste kwartaal", aldus CEO Jo Maes. "We maken goede voortgang in de uitvoering van onze strategie. De voorgenomen transactie met Sopra Steria om de krachten te bundelen zal ons in staat stellen te versnellen", aldus de topman.

Op Ordina ligt een overnamebod van het Franse Sopra Steria van 5,75 euro per aandeel. Dit bod is in contanten en exclusief het dividend.

Eerder deze maand meldden beide bedrijven bij de voorbereidingen van het bod goede vooruitgang te boeken.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ordina 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ordina

5,700 10:47
0,000 0,00%
Premium

Prachtdeal voor Ordina

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links