Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heijmans houdt vast aan outlook

Heijmans houdt vast aan outlook
Beeld: Heijmans

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans houdt vast aan de outlook voor 2023 die in februari bij de vrijgave van jaarcijfers was afgegeven. Dit meldde de bouwer dinsdag voorbeurs in een kwartaalupdate.

"De kosteninflatie lijkt over zijn ergste piek heen te zijn. Dat neemt niet weg dat de onzekerheid over geopolitieke ontwikkelingen en macro-economische factoren, zoals hypotheekrente en krapte op de arbeidsmarkt, groot blijven", aldus topman Ton Hillen in een toelichting.

In de afgelopen verslagperiode was de verkoopvolume van nieuwbouwwoningen lager dan in dezelfde periode vorig jaar. De bouwer verkocht tot en met april 2023 472 woningen, ten opzichte van 631 in dezelfde periode van 2022. 

Bemoedigend is volgens de onderneming wel dat ten opzichte van de tweede helft van vorig jaar het aantal woningverkopen en de prijzen van de verkochte nieuwbouwwoningen stabiel bleven.

De totale omzet in het afgelopen kwartaal was volgens Heijmans vergelijkbaar met een jaar eerder, waarbij de omzet bij Infra en Bouw & Techniek in de lift zat, terwijl de omzet bij Vastgoed lager lag.

De orderportefeuille bleef stabiel op 2,4 miljard euro ten opzichte van eind 2022.

De outlook voor 2023 bleef daarnaast intact.

Bij de jaarcijfers zei Heijmans te verwachten dat de omzet dit jaar licht zal stijgen. Bij Vastgoed en Bouw & Techniek wordt gerekend op groei, maar als gevolg van een verlaagd niveau aan grote infrastructurele werken zal de omzet bij Infra vermoedelijk wat dalen. Daarnaast wordt gerekend op een vergelijkbare onderliggende EBITDA.

Topman Hillen benadrukte ten slotte dat het voor de nabije toekomst van groot belang is “dat de aanhoudende politiek-bestuurlijke impasse rondom natuur- en stikstofvergunningen snel en doortastend wordt doorbroken, zowel op landelijk als provinciaal niveau". "Het is vijf óver twaalf wat dat betreft", aldus Hillen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HEIJMANS KON 67% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

HEIJMANS KON

10,700 29 sep
+0,220 +2,10%
Premium

Heijmans trotseert zwakke huizenmarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links