Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deutsche Bank verhoogt koersdoel Heineken

Deutsche Bank verhoogt koersdoel Heineken
Beeld: Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft maandag het koersdoel voor Heineken verhoogd van 123,00 naar 145,00 euro bij handhaving van het koopadvies, na de kwartaalcijfers vorige week.

Tijdens een beleggersdag kondigde de bierbrouwer aan het algoritme voor de winstgroei te willen bijstellen. Prijsverhogingen, verschuivingen in de productmix en een nieuwe 'kostenbewuste cultuur' zouden een grotere bijdragen moeten leveren.

De volatiliteit van de grondstofprijzen betekent volgens analist Mitch Collett dat het nieuwe algoritme waarschijnlijk nog niet zichtbaar zal zijn in de jaarcijfers van 2023 en 2024, hoewel Deutsche Bank voor beide boekjaren wel een sterke winstgroei voorziet.

Voor de jaren 2025 tot en met 2027 denkt Deutsche Bank echter aan een operationele winstgroei van 10 procent, vooral door margegroei. 

Een effectieve verwezenlijking van de strategie is volgens Deutsche Bank nog lang niet in de koers van Heineken ingeprijsd. Het groei-algoritme van de bierbrouwer is veel meer waard dan de markt denkt, concludeert Collett.

Het aandeel Heineken stond maandag 1 procent hoger op 102,60 euro. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heineken

82,260 02 okt
0,000 0,00%
Premium

Heineken: kater door Rusland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links