Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Afnemers ASML blijven stevig investeren'

'Afnemers ASML blijven stevig investeren'
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) De vooruitzichten voor ASML blijven robuust, dankzij aanhoudende investeringen van klanten. Dit oordeelden analisten van Jefferies donderdag.

Jefferies verwacht dat ASML dit jaar aan zijn doelstelling van een omzetgroei van meer dan 25 procent zal voldoen. In 2024 kan een verdere groei verwacht worden, aldus de zakenbank.

De analisten denken dat de investeringen van TSMC, Intel en Samsung Foundry in hoogwaardige technologie sterk blijven, nadat TSMC vanochtend bevestigde dit jaar 32 tot 36 miljard dollar te willen investeren. Daarover waren in de markt twijfels ontstaan, na geruchten dat TSMC de investeringen zou willen terugschroeven.

"We verwachten ook dat China een belangrijke aanjager zal zijn voor DUV in de komende jaren", aldus analisten van de bank.

Jefferies heeft een koopadvies op ASML met een koersdoel van 700,00 euro. Het aandeel ASML steeg donderdag met 0,7 procent tot 570,70 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 79% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. Xynix 21 april 2023 09:32
  quote:

  b.west.invest schreef op 20 april 2023 14:06:

  Tja , de orderportefeuille daalt , veel minder orders , hun klanten schalen af , dus wil Jeffries waarschijnlijk zelf nog wat lozen . Geloof maar niet dat je machine's gaat anschaffen terwijl je een gedeelte stil hebt staan .
  Gesponsorde paniekzaaier? Eindmarkten blijven schreeuwen om chips van de nieuwste generaties, de hele wereld is druk doende om alternatieve productielocaties van de grond te krijgen en dan suggereer jij een blijvende diepe, diepe vraaguitval? Dat is van een domheid die andere motieven doet vermoeden.

  Huidige orderportefeuille is zelfs bij wat langer terugvallende bestelniveau's (enkele kwartalen?) goed voor minimaal 11 kwartalen volle bezetting van de capaciteit. Dus er is werkelijk 0.0% kans op vermindering van de opschalende productie bij ASML.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links