Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: RELX zal outlook 2023 handhaven

Beursblik: RELX zal outlook 2023 handhaven
Beeld: RELX

(ABM FN-Dow Jones) RELX zal bij de aanstaande jaarvergadering op 20 april vermoedelijk solide vooruitzichten met de markt delen. Dit verwachten analisten van Credit Suisse.

RELX zei eerder al te verwachten dat de onderliggende omzet en de operationele winst harder zullen groeien dan de historische trends, "en het is niet waarschijnlijk dat hierin verandering wordt aangebracht, ondanks meer onzekere en volatiele macro-economische vooruitzichten na de recente bankencrisis", aldus de analisten.

Credit Suisse wijst erop dat de aandeelhoudersvergadering kort op de jaarcijfers volgt en dat er daarom meestal geen wijzigingen worden aangebracht door RELX. De enige keer in het recente verleden dat dit wel gebeurde, was in april 2020, toen als gevolg van de coronacrisis. Daardoor kwam de evenemententak van RELX stil te liggen. Dat was aanleiding voor het bedrijf om de outlook in te trekken en het aandeleninkoopprogramma deels op te schorten. 

Credit Suisse rekent voor dit jaar op een autonome groei van 6,8 procent en handhaaft het Outperform advies voor RELX met een koersdoel van 28,60 Britse pond. De zakenbank merkt nog op dat RELX dit jaar voor 800 miljoen pond aan eigen aandelen wil inkopen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RELX 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

RELX

32,220 17:29
-0,510 -1,56%
Premium

RELX maakt zich geen zorgen over opkomst AI. Terecht?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links