Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flinke salarisverhoging voor bestuur Just Eat

Flinke salarisverhoging voor bestuur Just Eat
Beeld: Takeaway.com

(ABM FN-Dow Jones) De top van Just Eat Takeaway krijgt een flinke salarisverhoging, althans als aandeelhouders hiermee akkoord gaan op de jaarvergadering van 17 mei.

Het voorstel is om het basissalaris van CEO Jitse Groen te verhogen van 487.706 euro naar 670.000 euro, een plus van ruim 37 procent. De salarissen voor de CFO, COO en CCO zouden stijgen van 462.038 naar 645.000 euro, een toename met bijna 40 procent.

"De timing van deze verhoging is in het licht van de koersontwikkeling, en het feit dat de overname van Grubhub niet bepaald een onverdeeld succes is, erg ongelukkig", vindt de Vereniging van Effectenbezitters.

Volgens Just Eat zijn de salarisverhogingen terecht, want het bedrijf is enorm gegroeid in de afgelopen jaren, zowel in omvang als complexiteit. En een goede betaling is nodig om de beste mensen te vinden, meent de maaltijdbezorger.

Just Eat wil ook de bonusstructuur van zijn topmensen aanpakken. Voor de korte termijn beloningen kijkt Just Eat naar de ontwikkeling van onder meer de bruto transactiewaarde en de aangepaste EBITDA. In het verleden werd het bestuur ook afgerekend op het aantal actieve klanten, maar dit wil Just Eat veranderen naar de winstgevendheid per order.

En voor de langetermijnbeloningen wil Just Eat ook ESG en de kasstroom toevoegen als maatstaf.

"Die aanpassingen vallen te begrijpen nu Just Eat zich wil richten op winst in plaats van groei", aldus de VEB. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 69% zegt kopen 36 stemmen

Gerelateerd

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
 1. hejobo 5 april 2023 15:59
  Nou nou een flinke salarisverhoging?
  Wie er nog iets van snapt mag het mij uitleggen.
  Het bedrijf is enorm gegroeid de laatste jaren en om de juiste mensen te vinden is een goede betaling nodig volgens het bedrijf.
  Van een hoogste koers in een jaar tijd naar een laagste koers in een jaar tijd betekend van 36.65 naar 12.18.
  Momenteel staat de koers op een schamele 15,70.
  Je moet maar durven om dit zowiezo voor te stellen.
  Hoop dat de aandeelhouders dit stelletje glibbers even ongenadig op hun bek laten gaan.
  En nee ben geen aandeelhouder in dit bedrijf en zal het ook nooit worden.
  Eerst maar eens beter presteren.
 2. forum rang 7 Dividend Collector 5 april 2023 16:46
  Aan de koers te zien is het wel duidelijk hoe de aandeelhouders hiernaar kijken. En die grijns van dhr. Groen op de foto boven het bericht past ook niet meer bij het koersverloop. Zonde. In potentie is JET een mooi bedrijf maar het management blinkt uit in werkelijk alles verkeerd doen.
 3. forum rang 4 mok 5 april 2023 21:12
  Volledig terecht. Een basissalaris van nog geen miljoen is voor zo’n groot bedrijf echt niet veel. Dat koers zo laag staat komt door verkopende aandeelhouders, niet door de werkelijke gang van zaken. Ik vind het een schande dat koers zo laag staat, maar dat komt vooral door de altijd maar klagende Nederlandse aandeelhouder. Ik had al lang de beursnotering in Nederland opgeheven en alleen doorgegaan in de VS. Misschien is dat grootste fout van Jitse. Maar hopelijk komt er dit jaar een goede trigger om de koers een keer te laten springen. Dan is hij weer held natuurlijk, zo werkt het
 4. forum rang 6 mercurius-adept 6 april 2023 10:01
  quote:

  mok schreef op 5 april 2023 21:12:

  Ik vind het een schande dat koers zo laag staat, maar dat komt vooral door de altijd maar klagende Nederlandse aandeelhouder.
  excuus maar dit is echt pertinente onzin uit de onderbuik: de koers staat echt niet op een bepaalde plek vanwege klagen of niet van sommige aandeelhouders
  -->de koers wordt in ultimo ALTIJD bepaald door de prestaties van het bedrijf + de markt zijn verwachtingen voor de toekomst
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JUST EAT TAKEAWAY

11,204 17:35
+0,350 +3,22%
Premium

Meevaller voor Just Eat Takeaway in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links