Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: update Renewi mist belangrijkste nieuws

Beursblik: update Renewi mist belangrijkste nieuws
Beeld: Renewi

(ABM FN-Dow Jones) De trading update van Renewi over het vierde kwartaal bevat niet de informatie waar het bij de afval- en recyclingspecialist om gaat. Dit stelde Degroof Petercam dinsdag.

Analist Joren van Aken is teleurgesteld over het uitblijven van de inmiddels lang verwachte informatie over een afzetovereenkomst, omdat die veel onzekerheid wegneemt, en een certificatie voor onder meer zand en gravel, die vertraging lijkt te hebben opgelopen.  

In de update gaf Renewi aan dat de winst afgelopen boekjaar iets hoger uitkomt dan de markt voorzag. De consensus mikt op 0,92 euro onderliggende winst per aandeel. Degroof mikt op 0,905 euro per aandeel.

De verwachte nettoschuld van 370 miljoen euro door Renewi kwam over overeen met de inschatting van de bank die deze op 369 miljoen euro raamde. Dat zou een onderliggende EBITDA van 240 miljoen met zich mee moeten brengen, aldus de bank, die deze post zelf op 250 miljoen euro had geraamd.

Degroof Petercam heeft een koopadvies op Renewi met een koersdoel van 10,00 euro.

Renewi noteerde dinsdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 7,10 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RENEWI 79% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

RENEWI

8,400 02 okt
-0,080 -0,94%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links