Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: winstmeevaller PPG ook goed nieuws voor Akzo

Beursblik: winstmeevaller PPG ook goed nieuws voor Akzo
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft vermoedelijk een meevallend eerste kwartaal achter de rug. Dit verwachten analisten van Morgan Stanley na een positieve winstwaarschuwing door de Amerikaanse concurrent PPG Industries vanmiddag.

PPG denkt dat de aangepaste winst per aandeel afgelopen kwartaal is uitgekomen tussen de 1,52 en 1,58 dollar, wat ruim meer is dan de eerder afgegeven outlook van 1,10 tot 1,20 dollar per aandeel.

Volgens CEO Tim Knavish van PPG herstelde de marge sneller dan verwacht, dankzij hogere volumes en extra prijsverhogingen. Onder meer de vraag naar coatings door de auto-industrie zorgde hiervoor. Ook lagen de verkoopvolumes in China hoger dan verwacht, omdat er minder coronaverstoringen waren.

"De voorlopige cijfers steunen onze verwachting dat Akzo een beter dan verwacht eerste kwartaal heeft beleefd", aldus de analisten van Morgan Stanley.

Daarmee zou Akzo ook het tweede kwartaal goed ingaan, denken zij, waarbij de analisten vooral wijzen op de meevaller van PPG in China. "Dat is zeer positief voor Akzo", aldus de zakenbank. Het land is goed voor ongeveer 15 procent van de groepsomzet van Akzo.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op AkzoNobel met een koersdoel van 86,00 euro.

Akzo stijgt maandag 1,8 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Akzo Nobel

68,260 17:02
-0,600 -0,87%
Premium

AkzoNobel slaat herstelpad in

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links