Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikola kondigt emissie aan

Nikola kondigt emissie aan
Beeld: Nikola

(ABM FN-Dow Jones) Nikola wil maximaal 200 miljoen dollar ophalen met een aandelenemissie. Dit meldde de fabrikant van emissieloze vrachtwagens donderdagavond.

Het bedrijf is begonnen met een SEC-geregistreerde openbare aanbieding van maximaal 100 miljoen dollar aan gewone aandelen, voor aftrek van underwriting kortingen en commissies en andere aanbiedingskosten. Citigroup begeleidt het bod.

Nikola verwacht de onderschrijver een optie van 30 dagen te verlenen om nog eens 15,0 miljoen dollar aan gewone aandelen te kopen tegen de prijs van het openbaar aanbod, na aftrek van de underwriting discounts en commissies.

Tegelijkertijd heeft Nikola een zogeheten forward stock purchase agreement gesloten met een investeerder, waarbij de investeerder ermee heeft ingestemd tot 100 miljoen dollar aan gewone aandelen van Nikola te kopen in een gelijktijdig geregistreerd direct aanbod tegen de prijs van het openbaar aanbod.

Het bedrijf wil de netto-opbrengst gebruiken voor werkkapitaal en andere algemene bedrijfsdoeleinden.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NIKOLA CORP. 71% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NIKOLA CORP.

0,525 05 jun
-0,016 -2,87%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links