Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fitch positiever over JDE Peet's

Fitch positiever over JDE Peet's
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Fitch Ratings heeft de kredietrating van JDE Peet's verhoogd van BBB- naar BBB met een stabiele outlook. Dit meldde het koffie- en theebedrijf donderdagavond.

"Deze upgrade onderstreept de operationele kracht, de sterke financiële structuur en de financiële discipline van de onderneming", aldus JDE Peet's.

Fitch heeft er vertrouwen in dat JDE Peet's "zijn conservatieve netto schuld/EBITDA-doelstelling van ongeveer 2,5x zal blijven halen."

Ook de sterke marktpositie van het bedrijf in de wereldwijde koffie-industrie wordt met de kredietrating weerspiegeld, "met een sterke en grotendeels stabiele winstgevendheid, ondersteund door de lage prijselasticiteit van de sector en het potentieel voor verdere premiumisering van de producten van het bedrijf."

Dit, in combinatie met de lage investeringsbehoeften en dividenduitkeringen zorgt dit voor een constant hoge vrije kasstroom en een goede financiële flexibiliteit, volgens Fitch, dat er verder op wijst dat "een goede diversificatie in prijspunten, product- en kanaalmix de risico's beperkt van concentratie op één koffiecategorie."

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JDE PEET'S 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JDE PEET'S

27,400 10:18
-0,160 -0,58%
Premium

JDE Peet's is voorlopig dood geld

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links