Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Degroof Petercam verlaagt koersdoel Ebusco fors

Degroof Petercam verlaagt koersdoel Ebusco fors
Beeld: Ebusco

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft woensdag het koersdoel voor Ebusco fors verlaagd van 26,00 naar 16,00 euro, maar handhaafde het koopadvies.

De impact van de vertraagde leveringen is volgens analist Luuk van Beek groter dan verwacht, waardoor de jaarresultaten tekortschoten. Ook het opvoeren van de productie gaat in een lager tempo, al verbetert de efficiëntie in Deurne na de uitdagingen in 2022. De vertraging in de productiegroei zal ook een impact hebben op 2023, waardoor een verbetering in de resultaten ook vertraagt.

"In deze fase is het belangrijk dat Ebusco een winstgevende productie van de 3.0-bussen op gang krijgt in Deurne, waarna de volumes opgeschaald kunnen worden door het productiemodel te kopiëren voor de tweede fabriek in Rouen", aldus Van Beek. Positief noemde de analist dat Ebusco nog steeds mikt op de productie binnen vijf jaar van 3.000 bussen per jaar.

Van Beek was al sceptisch over de margedoelstelling van 35 procent, dus het is voor de analist geen verrassing dat deze doelstelling werd verlaagd naar 20 tot 25 procent. In het midden van de bandbreedte zou de marge wel wat lager uitvallen dan de 25 procent waarop Degroof voor de middellange termijn mikt.

De kasuitstroom moet in 2023 ook significant lager zijn, omdat de investeringen dit jaar slechts 10 tot 15 miljoen euro zullen bedragen. Degroof mikte voor dit jaar op 48 miljoen euro aan investeringen. Ook in andere jaren lijkt het er volgens de analist op dat Ebusco de investeringen laag wil houden. Daarnaast betekent een vertraging in de productie-uitbreiding ook lagere kosten voor het werkkapitaal. Degroof verwacht dat het geld binnenstroom in 2023, als de vertraagde bussen worden geleverd en zijn afbetaald.

Degroof verlaagde het koersdoel vanwege de tragere productie-uitbreiding en de lagere margeverwachtingen. Evenwel ziet Van Beek voldoende opwaartse potentie om het koopadvies te handhaven.

Het aandeel Ebusco daalde woensdagochtend met 10,2 procent tot 9,54 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EBUSCO HOLDING 68% zegt kopen 28 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Instapmoment 29 maart 2023 10:44
  quote:

  Spoorman schreef op 29 maart 2023 10:13:

  Logisch want winstgevendheid staat onder druk. Cijfers vallen tegen. Outlook erg onzeker.
  Kan zomaar terug naar 7-8 euro.
  Outlook is prima. Vanaf Q2 zullen er twee bussen per dag worden afgeleverd. Er is nog een orderflow van 1.400+ en er lopen veel tenders waar ze bij zijn aanhaakt. Paar grote contracten al binnengesleept, o.a. Deutsche Bahn (800 bussen).
 2. forum rang 4 StoplossBurner 29 maart 2023 11:05
  quote:

  Instapmoment schreef op 29 maart 2023 10:44:

  [...]

  Outlook is prima. Vanaf Q2 zullen er twee bussen per dag worden afgeleverd. Er is nog een orderflow van 1.400+ en er lopen veel tenders waar ze bij zijn aanhaakt. Paar grote contracten al binnengesleept, o.a. Deutsche Bahn (800 bussen).
  Daar zitten ook raamovereenkomsten tussen (dus niet per se bussen die ook daadwerkelijk worden afgenomen). En daarbij is een gewonnen tender nog geen kwalitatief goede geleverde bus bij de klant. Ik blijf echter (nog) wel geloven in dit bedrijf i.v.m. ontwerp/prestaties van de bus. Hopelijk is de betrouwbaarheid net zo.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

EBUSCO HOLDING

4,280 04 okt
-0,128 -2,90%
Premium

Deceptie Ebusco compleet

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links