Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: verstoringen in aanvoerketen raken Ebusco

Beursblik: verstoringen in aanvoerketen raken Ebusco
Beeld: Ebusco

(ABM FN-Dow Jones) Ebusco heeft in 2022 flink last gehad van verstoringen in de aanvoerketen. Dit oordeelde analist David Kerstens van Jefferies woensdag nadat de bussenbouwer met de jaarcijfers kwam.

Volgens Kerstens viel de omzet tegen, vanwege de vertraagde leveringen van bussen. De omzet bedroeg afgelopen jaar net geen 112 miljoen euro. Dat is volgens de analist 24 procent minder dan de consensus.

Als gevolg viel ook het EBITDA-verlies van 34,8 miljoen euro hoger uit dan de door de consensus voorziene 17,4 miljoen euro.

Voor 2023 verwacht Ebusco een scherpe omzetstijging, zo merkte Kerstens op, wat moet leiden tot een positieve EBITDA. De consensus mikt volgens Jefferies op een EBITDA van 18 miljoen euro.

Verder denkt Ebusco nog altijd binnen vijf jaar op een productie van 3.000 bussen per jaar te zitten, maar de EBITDA-marge werd door de fabrikant verlaagd van 35 procent naar 20 tot 25 procent. De consensus ligt volgens Kerstens op 16 procent.

Jefferies handhaafde het koopadvies op Ebusco met een koersdoel van 23,00 euro. Het aandeel sloot dinsdag op 10,62 euro.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EBUSCO HOLDING 64% zegt kopen 25 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

EBUSCO HOLDING

7,660 08 jun
-0,220 -2,79%
Premium

Oh oh Ebusco

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links