Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street koerst af op hogere opening

Wall Street koerst af op hogere opening
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel 0,6 procent in het groen.

"Nu we aan een nieuwe week beginnen, lijdt het geen twijfel dat beleggers en markten in het algemeen veel bezorgder zijn over de gezondheid van banken dan een paar weken geleden, met de grote vraag wat er nu gaat gebeuren, gezien het feit dat het vermogen van centrale banken om deze keer te hulp te schieten wordt beperkt door de aanhoudend hoge inflatie", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de VS geen macro-publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,0777. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0765 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0759 op de borden.

Olie werd maandag tot 2,0 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

First Citizens Bancshares noteerde voorbeurs 40,0 procent hoger, nadat een akkoord werd gesloten voor de overname van grote delen van de Silicon Valley Bank. First Citizens neemt deposito's en leningen over van Silicon Valley.

Iovance Biotherapeutics won voorbeurs 11,2 procent, nadat het bedrijf meldde de indiening van de licentieaanvragen voor lifileucel te hebben voltooid.

Motorsport Games zei dat het extra geld moet ophalen op te kunnen blijven opereren. Het aandeel daalde voorbeurs 12,1 procent.

Novartis steeg voorbeurs 6,5 procent, nadat het Zwitserse farmaceutische bedrijf positieve studieresultaten rapporteerde van een proef met Kisqali, een medicijn tegen borstkanker.

BioNTech heeft in het vierde kwartaal van 2022 een lagere winst en omzet geboekt en zei dat het in het lopende jaar een omzetdaling van zijn coronavirusvaccins verwacht. Het aandeel daalde voorbeurs 4,0 procent.

Later deze week komen onder andere Micron Technology, Lululemon Athletica, Walgreens Boots Alliance, Paychex, EVgo en BlackBerry nog met cijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,6 procent hoger op 3.970,99 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 32.237,53 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 11.823,96 punten.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links