Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: markt te positief over kasstroom Fastned

Beursblik: markt te positief over kasstroom Fastned
Beeld: Fastned

(ABM FN-Dow Jones) Bij de jaarcijfers van Fastned donderdag zijn vooral de cijfers voor het EBITDA-resultaat en de kasstroom belangrijk in de tweede helft van 2022, nadat in januari al de omzet in brutomarge indicatief werden gemeld. Dit stelde ING maandag in een vooruitbli.,

De marktverwachting voor de EBITDA klopt aardig, denkt ING, maar over de kasuitstroom is men te optimistisch.

In de eerste helft van het jaar was dit al 23 miljoen euro en tegen het einde van het jaar voerde Fastned zijn inspanningen op om het netwerk van oplaadstations uit te rollen: er kwamen 36 stations bij in het tweede halfjaar, tegen 23 in de eerste helft.

Overigens heeft Fastned ruim voldoende in kas na de kapitaalverhoging in december van 75 miljoen euro, merkt ING op. Een vooruitblik op de resultaten in 2023 geeft het bedrijf bij de eerstekwartaalcijfers op 13 april.

ING rekent op een EBITDA-resultaat van 0,1 miljoen euro positief in de tweede helft van 2022, tegen een consensus van 0,3 miljoen euro positief. In 2023 zou dit naar 9 miljoen euro positief moeten stijgen.

De investeringen in de tweede helft van 2022 waren naar schatting van ING zo'n  40,5 miljoen euro, waar de markt op 25 miljoen euro rekent.  ING gaat daarom uit van een kasstroom van 36 miljoen euro negatief, tegen 26 miljoen negatief in de consensus. In 2023 zou er 64 miljoen euro uitstromen.

 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
FASTNED 80% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

FASTNED

28,800 11:29
+0,350 +1,23%
Premium

Fastned stelt teleur en nieuwe waarschuwing ligt op de loer

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links