Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
First Citizens Bank koopt Silicon Valley Bank
Beeld: ABM Financial News

First Citizens Bank koopt Silicon Valley Bank

(ABM FN-Dow Jones) First Citizens Bank koopt van het Amerikaanse instituut FDIC vrijwel de gehele Silicon Valley Bank, nadat deze gered moest worden toen klanten massaal hun geld weghaalden.

De Amerikaanse Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) nam de bank uit Californië over om de tegoeden van spaarders te beschermen en heeft een functie die vergelijkbaar is met het depositogarantiestelsel in Nederland.  

De First Citizens Bank, gevestigd in North Carolina, neemt vrijwel alle leningen over, ter waarde van 72 miljard dollar, naast enkele andere beleggingen van SVB, en neemt ook alle klantdeposito's ter waarde van 56 miljard dollar naast andere verplichtingen over van de zogeheten 'brugbank'. De totale bezittingen die worden overgenomen bedragen 110 miljard dollar.

Daarbij krijgt First Citizens een kredietlijn van de FDIC voor extra liquiditeit en de bank krijgt bescherming voor verliezen op slechte leningen.  

De aandelen, preferente aandelen, schulden of andere verplichtingen van de holding SVB Financial Group worden niet overgenomen.

De bank kwam uit de bus na een concurrerend biedingsproces. First-Citizens nam eerder al diverse banken over van de FDIC, nadat deze in problemen waren geraakt, zegt voorzitter en CEO Frank Holding. Sinds 2008 kocht de bank een twintigtal kleinere Amerikaanse banken.

De overgenomen SVB Bank is vanaf deze maandag weer operationeel.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
First Citizens BancShares kopen verkopen

62% zegt kopen

8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.