Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: FINMA geeft uitleg aan obligatiehouders Credit Suisse

Update: FINMA geeft uitleg aan obligatiehouders Credit Suisse
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) De Zwitserse autoriteiten hebben de afschrijving van de aanvullende Tier 1-obligaties van Credit Suisse bij de redding van de bank afgelopen zondag niet alleen gebaseerd op een noodwet, maar ook op de contractvoorwaarden. Dat maakte toezichthouder FINMA donderdag bekend.

Volgens de voorwaarden van de obligaties mogen die volledig worden afgeschreven bij een ingreep die de bank levensvatbaar moet houden, een 'viability event' en met name als daarbij staatssteun wordt gegeven. De bijzondere liquiditeitssteun met staatsgarantie die Credit Suisse kreeg bij de reddingsoperatie voldoet aan die voorwaarde, stelde FINMA.

Afgelopen zondag vaardigde FINMA ook een nooddecreet uit voor garanties op liquiditeitsleningen door de Zwitserse Nationale Bank voor banken die belangrijk zijn voor het financiële systeem. Ook dit decreet gaf de autoriteit om de AT1-obligaties af te laten schrijven.

De afschrijving was zowel op de voorwaarden als op de noodwet gebaseerd, verklaart FINMA donderdag. De toezichthouder reageert daarmee op "meerdere vragen" die ze kreeg over deze diep achtergestelde obligaties.

Getroffen obligatiehouders waren verontwaardigd, omdat de obligaties, ter waarde van zo'n 16 miljard dollar, wel geheel werden afgeschreven, terwijl aandeelhouders nog wel enkele miljarden Zwitserse franken aan waarde overhielden na de overname door UBS. Beide kapitaalvormen behoren tot de meest risicovolle categorie, en zouden dus ook even hard moeten worden getroffen, was de gedachtegang.

Update: om tekst aan te vullen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CS GROUP N 100% zegt kopen 1 stemmen
UBS GROUP N 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. CS GROUP N 12 jun
    0,817
    0,00% 0,000
  2. UBS GROUP N 24 apr
    25,020
    -2,91% -0,750

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links