Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs hoger gesloten

Olieprijs hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat de Federal Reserve de rente verhoogde met 25 basispunten. 

In lijn met de verwachting verhoogde de Amerikaanse centrale bank de federal funds rate met 25 basispunten naar een bandbreedte van 4,75 tot 5,00 procent. De grootste verrassing kwam uit de dot-plot van de Amerikaanse centrale bank, die suggereert dat de renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank het einde lijken te naderen.

Daarnaast bleek uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen.

Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 17 maart zijn gestegen/gedaald met met 1,1 miljoen vaten tot 481,2 miljoen stuks. 

De benzinevoorraden daalden met 6,4 miljoen vaten tot 229,6 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel daalden met 3,3 miljoen vaten tot 116,4 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 88,6 procent. Dat was een week eerder 88,2 procent.

De aprilfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 1,8 procent hoger op 70,90 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links