Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Video: bankencrisis zorgt voor pijn bij bedrijven met lage kredietwaardigheid

Video: bankencrisis zorgt voor pijn bij bedrijven met lage kredietwaardigheid
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Eén van de logische plekken waar het na de bankencrisis nog meer mis zou kunnen gaan, is de markt voor junkbonds. Dit zegt Chief Investment Strategist Lukas Daalder van BlackRock Nederland voor de camera van ABM Financial News.

De bankencrisis riep bij de strateeg de vraag op waar het rentebeleid van de Europese Centrale Bank en de Federal Reserve nog meer pijn kan gaan doen. Daalder komt daarbij uit bij bedrijven met een lage kredietwaardigheid. Een blik op het aflossingsschema van bedrijven laat zien dat het vanaf 2026 mogelijk pas gaat wringen.

"Op zich goed nieuws, maar dit kan ook negatief zijn", aldus Daalder. "Het duurt een paar jaar voor een renteverhoging van de Fed ook daadwerkelijk terugkomt in het bedrijfsleven."

Klik hier voor: bankencrisis zorgt voor pijn bij bedrijven met lage kredietwaardigheid

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 beleggertje2020 22 maart 2023 18:26
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 22 maart 2023 17:17:

    2026 dat is over 3 jaar dan is de gehele wereld al veranderd dan kunnen we wel in de grootste Bull rally allertijden zitten .
    Het is gewoon een lariekoek-verhaal. Voorzover mijn kennis reikt, merken ze renteverhogingen meestal ruimschoots binnen een jaar . Dus nog voor oktober krijgen we hier een gigaklap naar beneden m.b.t heel veel aandelen met een slechte credit-status .
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links