Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse olievoorraden gestegen

Amerikaanse olievoorraden gestegen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gestegen, terwijl de voorraden benzine en stookolie juist daalden. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 17 maart stegen de voorraden ruwe olie met 1,1 miljoen vaten tot 481,2 miljoen stuks. 

De benzinevoorraden daalden met 6,4 miljoen vaten tot 229,6 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel daalden met 3,3 miljoen vaten tot 116,4 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 88,6 procent. Dat was een week eerder 88,2 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Dr Watson 15 maart 2023 15:52
  De IEA data zijn weer terug waar ze al eerder waren: een gebrek aan geloofwaardigheid. In de in en outflow balans zit een gat van -2,230 mln vaten per dag ofwel -15.4 mln vaten olie op weekbasis.

  Volgens de IEA komt dit doordat condensaat met olie vermengd wordt maar dit niet gerapporteerd wordt: zou kunnen maar 2.2 mln vaten per dag. Dat zijn twee Suez Max tankers per dag!

  ir.eia.gov/wpsr/overview.pdf
 2. forum rang 7 jan de vakman 15 maart 2023 16:35
  Als de cijfers wel kloppen, daar ga ik toch maar vanuit, dan zie je dat het in Amerika voorjaar wordt, iedereen gaat er weer op uit, de beurs heeft vertraging, daar vriest het nog dat het kraakt, allemaal dikke minnen, nou kan 1 zwaluwtje, morgen alles weer leuk groen kleuren, vroeger zeiden ze; niets zo veranderlijk als het weer, de beurs doet er nog een schepje bovenop!!
 3. Dr Watson 22 maart 2023 15:54
  De produktvoorraden dalen snel (-11.5 M vaten deze week), maar de toevoer naar de raffinaderijen blijft nog constant op 15.4 mln vaten per dag. Als dit in balans gebracht wordt,zullen de olievoorraden snel gaan dalen.

  En zoals gebruikelijk de laatste weken een imbalans in de olie aanvoer en afvoer van bijna 2 mln vaten per dag.
  Tijd dat de IEA zijn zaakjes op orde gaat brengen.

  Tot die tijd beperkte geloofwaardigheid,
 4. forum rang 7 €URO-Trader 22 maart 2023 16:25
  Ik verwacht dat de voorraden meer gaan toenemen dan men inschat. China ligt qua bouw bijna compleet stil. Nieuwe projecten worden niet of nauwelijks opgestart en de Chinezen houden de hand op de knip, zeker nu er weinig tot geen groei is. China klampt zich aan Rusland vast en doet wat ieder land doet om werkgelegenheid te stimuleren, oorlogsindustrie grote opdrachten geven! Ennwat doen olieproducerende landen bij een lagere oliekoers? Die gaan wer meer olie oppompen ommd de begroting rond te krijgen. Het enige wat de olieprijs kan stutten is een beperking vd capaciteit in de golf van Mexico, zoals dit al eerder het geval was.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links