Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street wacht op rentebesluit Fed

Wall Street wacht op rentebesluit Fed
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet, na de winst van dinsdag.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren circa een half uur voor opening 0,1 procent in het rood.

Beleggers zijn in afwachting van het lastige rentebesluit dat de Federal Reserve moet maken.

De markten prijzen een kans van ruim 89 procent in dat de rente met 25 basispunten wordt verhoogd. De rest van de markt denkt dat de Fed de rente ongemoeid zal laten.

Daarnaast zal het belangrijk zijn wat de Fed zegt over de huidige onrust op de markten en of ze na vandaag nog meer renteverhogingen verwachten, stelde Deutsche Bank.

De Britse inflatie blijkt intussen weer te stijgen en blijft in de dubbele cijfers. Donderdag maakt de Bank of England zijn rentebesluit bekend, net als de Zwitserse centrale bank.

"Nu de inflatie ruim boven de doelstelling van de BoE blijft, is er een sterker argument om door te gaan met een renteverhoging, zelfs in een periode van verhoogde onzekerheid in de markt", stelde Moneyfarm.

De Amerikaanse tienjaarsrente handelt op 3,636, een kleine stijging.

De euro/dollar noteerde op 1,0791. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0769 op de borden.

De olieprijs was min of meer stabiel. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 69,48 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 75,11 dollar.

Bedrijfsnieuws

Nike rapporteerde omzetcijfers die boven verwachting waren. Het aandeel daalde voorbeurs toch 2 procent, mogelijk omdat Nike zich zorgen maakt over de marges. Wel verhoogde de fabrikant van sportartikelen de omzetverwachting voor dit boekjaar. Nike verwacht dat de omzetgroei in de richting van de 10 procent zal gaan, waar eerder nog een percentage rond 5 procent was voorzien. 
 
First Republic Bank stond bijna 6 procent lager in de handel voorbeurs. Dinsdag nabeurs kwam de koers onder druk te staan, na een bericht in de Wall Street Journal dat de middelgrote Amerikaanse bank adviseurs van Lazard heeft ingehuurd om de strategische opties te onderzoeken, waaronder een mogelijke verkoop.

GameStop meldde de eerste kwartaalwinst na zeven kwartalen verlies op rij, dankzij kostenbesparingen. Het aandeel schoot omhoog met 54 procent voorbeurs.

Virgin Orbit lijkt 80 procent hoger te gaan openen, nadat Reuters meldde dat het bedrijf op het punt staat een investering van 200 miljoen dollar te krijgen via een private plaatsing.

Luminar Technologies kreeg een adviesverlaging van Goldman Sachs en stond 9 procent lager.

Slotstanden

De S&P500 index sloot dinsdag 1,3 procent hoger op 4.002,87 punten, de Dow Jones-index klom 1,0 procent tot 32.560,60 punten en technologie-index Nasdaq werd 1,6 procent meer waard op 11.860,11 punten.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links